Annonse

Spilte seg selv ut av cupen


Lars-Jørgen Salvesen var Starts bestemann mot Ulf, men det hjalp lite. Arkivfoto: Pål Lomeland

Start hadde alt å vinne på å komme seg videre til fjerde runde i cupen. Istedet var det personlige feil som sørget for at Sandnes Ulf fra OBOS-ligaen gikk videre med 3-1-seier.

Steinar Pedersen hadde gjort én endring i lagoppstillingen i forhold til de elleve som startet mot Strømsgodset søndag. Eirik Wichne spilte istedet for Espen Børufsen, mens Lars-Jørgen Salvesen fikk en omgang istedet for Tapio Heikkilä, som absolutt ikke hadde dagen i dag.

Det tok bare sju minutter før Håkon Opdal måtte hente ut den første ballen fra eget nett. Det var Pontus Engblom som fikk skaffet Sandnes Ulf et frispark 17 meter fra mål og da Kent Håvard Eriksen satte ballen mellom muren Opdal hadde satt opp, stod det 1-0 til laget fra 1.divisjon.

Samme Eriksen kunne legge på til 2-0 snaue ti minutter senere. Da var det slurv i forsvaret hos Start som serverte ballen rett i føttene på Kent Håvard Eriksen som kunne skyte på volley forbi en Håkon Opdal som nok burde tatt den.

Etter hvilen ble det ikke bare gjort et bytte i form av Salvesen, men det ble også gjort endinger i selve formasjonen og flere spillere byttet posisjon. Salvesens innhopp ga effekt nesten med en gang. Han fikk stanget inn redusering etter allerede åtte minutter. Og etter 68 minutter fortsatte Start presset for å få inn en utlikning, men da stod Sandnes Ulf sin keeper i veien. Like etter bommet Lars-Jørgen Salvesen på åpnet mål etter en feilberegning fra Sandnes Ulfs bakerste mann Saku-Pekka Sahlgren og like etter forsøkte Henrik Robstad seg på et skudd fra 16 meter, men det gikk til side for mål.

Typisk nok var det Sandnes Ulf som klarte å komme tilbake og punktere kampen like etter den perioden. Hjemmelaget hadde fått nok en dødbal etter 75 minutter og Pontus Engblom var sist på ballen etter mye klabb og babb i feltet.

– Jeg er irritert og skuffa over måten vi spiller oss selv i trøbbel på. Uansett hvordan lag vi møter blir vi straffa. Vi visste at Sandnes kom på overganger og har spillere i front-leddet som straffer oss om vi ikke er ekstremt til stede. De scorer på et dødball-mål som er resultat av personlige feil. Det er skuffende, sier Steinar Pedersen til Fædrelandsvennen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer