KRS247.no

Henter værvarsel...

– Smiler fra øre til øre

Jubelen stod i taket i Donn-leiren da oppsettet for cupens 1. runde ble offentliggjort hos NFF i ettermiddag. Donn skal for første gang på fire år ta imot storebror og nabo Start til cupfest på sin hjemmearena.

– Utrolig moro. Vi har sett frem til denne muligheten siden vi møtte Randesund i første kvalikrunde. Og vi tenkte slik at dersom vi klarte å komme oss til 1. runde, så var det stor sjanse for at vi kom til å møte Start, sier hovedtrener i Donn Kjetil Ruthford Pedersen til KRS247, som måtte slite for å komme seg til 1. runde etter at det ble straffekonkurranse mot MK på onsdag i den 2. kvalifiseringsrunden.

Ikke nok med at det er et steinkast bare mellom hjemmebanene til Start og Donn, så er det samtidig litt av et slektstreff når disse to lagene møtes.

– Ja, det blir selvfølgelig veldig kjekt å møte Steinar [Pedersen, red. anm.] i kamp, der vi begge er trenere og skal konkurrere om et avansement i cupen. Vi har absolutt alt å vinne og Start har alt å tape. Og en av de som gleder seg aller mest er Emil, sønnen til Steinar, som spiller spiss på mitt lag, sier Ruthford Pedersen.

Han er heller ikke fremmed for at cupbomben kan sprenge på Lund.

– Det har skjedd før, heldigvis så kjenner jeg motstanderen veldig godt. Så vi skal forberede oss godt i tretten dager, så får vi ta fighten når den kommer. Det skal bli veldig gøy med Start i cupen, sier treneren som får det tøft i seriespillet denne sesongen.

– Etter den nye omleggingen må vi være topp 4, kanskje topp 5 hvis vi får nok poeng. Vi har en målsetning om å spille i 3. divisjon også i 2017, så vi går en tøff sesong i møte. Men det er en utfordring, og det liker vi, sier Ruthford Pedersen.

Donn åpner hjemme mot Skarphedin fra Telemark i den første serierunden hjemme på Kongsgårdbanen i 3. divisjon avdeling 5 søndag 9. april.

De andre lokale kampene i cupens 1. runde ble slik:

13. april:
Vigør – Jerv
Fram Larvik – Fløy

14. april:
Arendal – Vindbjart

PS! Start vant 4-2 mot Donn i 1. runde i cupen i 2012.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/256750045″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]