KRS247.no

Henter værvarsel...

Har planen klar for å redde Start fra nedrykk

Sist fredag var han ansatt som utviklingssjef i Start. I dag ledet Bård Borgersen sin første trening som hovedtrener for Starts eliteserielag. Nå starter han jobben med å snu klubbens dystre taprekke. Åtte kamper har han på seg for å redde plassen i eliteserien.

43-åringen med 109 kamper for Start som toppspiller var aldri i tvil om hva han skulle svare, da klubben tilbød ham hovedtrenerjobben for resten av sesongen.

– Ting skjedde fort og under litt spesielle omstendigheter. Men jeg er lidenskapelig opptatt av fotball, og har alltid hatt en trener i meg. Så det å takke ja til trenergjerningen isolert sett var ingen problem. Jeg er veldig trygg og rolig i forhold til den. Dessuten er jeg klar på hva jeg ønsker å få til både i forhold til innhold, metodikk og så videre, sier Borgersen til Radio Sør.

– Hvorfor er du riktig mann for Start nå?

– Det må du nesten spørre Magne Kristiansen og Even Øgrey Brandsdal om. Jeg er nå i alle fall en fotballsjel, som har tenkt fotball i mange år og som har klare tanker om hva som skal til for å få Start til å overleve i eliteserien, sier den tidligere stopperkjempen.

Dette er Bård Borgersen
bård_borgersen_2_PL

Som spiller har Bård Borgersen vært i Våg, Start, Bryne, Odd og Aalborg. Han debuterte i eliteserien i 1992 for Start i 2-2 kampen mot Lillestrøm. Totalt har han spilt 158 eliteseriekamper.

I 2002 dro Borgersen til den danske klubben Aalborg, som han representerte i fire sesongerfør han returnerte til Start foran 2005-sesongen. I sin comebacksesong for moderklubben var han med på å vinne sølv i Eliteserien og mottok Kniksenprisen som årets forsvarsspiller.

På klubbnivå spilte Borgersen sist for Start. Han la opp etter 2011-sesongen, men fortsatte i klubbens støtteapparat med ansvar for talentsatsing i tillegg til å være trener for klubbens andrelag. I september 2015 ble han ansatt som midlertidig trener for A-laget da Mons Ivar Mjelde ble løst fra kontrakten

Borgersen har ni landskamper for Norge og scoret to mål. Begge målene kom i debutkampen mot Armenia.

Kilde: Wikipedia

– På hvilken måte skal du sette ditt umiddelbare avtrykk på spillergruppen?

– Jeg tror det er ekstremt viktig å være veldig tydelig for hva skal vi prioritere, både i det offensive og defensive spillet. Fokuset på treningen i dag var tempo. Vi må øke tempoet og ha masse initiativ og bevegelse. Utgangspunktet er at ting går for seint, hvis det kan gå fortere. Vi begynte der, for hvis ikke det går fort nok, så hjelper det ikke om vi spiller med høyt eller lavt press. Jeg tror dette må sitte, så kan vi fortsette med de faglige detaljene etterhvert, sier den nye treneren.

Han har klare planer for spillestil og formasjon, men ønsker ikke å avsløre for mye før kampen mot Sarpsborg 08 til helgen.

– Jeg ønsker minst mulig endring, samtidig ønsker jeg å endre på de tingene som er viktigst. I forhold til akkurat de prioriteringene, så er vi forsåvidt klare, men jeg ønsker ikke å uttale meg om det på nåværende tidspunkt.

– Hvordan skal Start overleve i eliteserien?

– Vi skal finne en veldig tydelig retning, så skal vi samles om den og kjøre lokomotivet så det ljomer etter den veien. Det tror jeg er måten å gjøre det på. Vi må jobbe knallhardt, og sørge for at retningen er stram og tydelig. Vi må slippe inn færre mål og vi må skape flere sjanser. Klarer vi å holde ballen i laget og er skapende, unngår vi også å få spill mot oss hele tiden, sier Borgersen.

Start har syv strake tap og ligger nå fjerdesist i eliteserien med sine 19 poeng. Kun målforskjell skiller laget fra kvalifiseringsplass og det er bare ett poeng ned til Tromsø på direkte nedrykk. Borgersen ønsker ikke å spekulere i hvor mange poeng laget trenger for å overleve i Tippeligaen.

– Sånne ting har jeg aldri brydd meg om. Jeg går inn i neste kamp med mål om å vinne, ikke å regne seg frem til statistiske sannsynligheter.

Som assistent får Borgersen med seg andrelagstrener, Matthias Anderson. Erik Ruthford Pedersen fortsetter som keepertrener. På pressekonferansen i dag kom det frem at Borgersen var sterkt ønsket som ny hovedtrener av spillergruppen.

– Spillerne har uoppfordret gjennom ledergruppen sagt hva de mener er en god løsning ut sesongen. Den er sammenfallende med det styret har ønsket, når først Mons Ivar Mjelde og Odd Berg trer til side. Den nye trenerkonstellasjonen kjenner gutta godt fra før, og det tror jeg er viktig å skape  trygghet og stabilitet ut sesongen, sier administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal.

– Kan dette bli klubbens permanente trenerteam?

– Vi har kun fokus på de åtte neste kampene, sier Brandsdal.