KRS247.no

Henter værvarsel...

– Skuffende

Start-trener Steinar Pedersen er rådvill etter at laget viste seg fra en helt annen side i dagens kamp mot Vålerenga i forhold til hva som ble vist borte mot Molde.

– Vi klarer ikke å komme opp på det nivået vi viste bare for én uke siden. Intensiteten i presset vårt er lavere enn sist helg. Det er akkurat som vi venter på at noe skal skje før vi sørger for at noe skjer selv. Det er en typisk negativ tankegang når du virkelig må ut for å skaffe resultat. Du venter på å få til noe før du er i en vanskelig situasjon, sier Pedersen til KRS247.

Han er enig i at baklengsmålene kom til ugunstige tidspunkt og har en klar forklaring på hvorfor de kommer.

– Målene kommer som et resultat av dårlig forsvarsspill. Det første er en dødball som vi ikke får klarert, så er det et godt opprullet angrep som gir de fortjent 2-0. Så klarer vi å få scoring og litt tro og energi, men så blir den drept to ganger. Det er veldig kjipt at vi slipper inn så enkle mål. Det er rufsete og lite samtidighet i forhold til det vi gjøre defensivt, sier treneren og fortsetter.

– Vålerenga får stå og ha ballen mye, og de bruker den bra de, men det er tøft å skulle stå og gi en god forklaring på hvorfor vi er så samlet, solide og så bra for en uke siden. Også er det som vi spiller med håndbrekka på i en hjemmekamp når du liksom skal vise deg frem. Vi har ikke vært flinke til å ta muligheten som ligger der. Det er skuffende, men det er også et tegn på at vi er litt for enkle til å lage sjanser mot i de situasjonene hvor vi må jage, forteller Steinar Pedersen.

Er Start gode nok for Tippeligaen?
– Vi viser i enkelte kamper og perioder at det er kvaliteter, så detter vi dessverre ut og ikke klarer å komme opp på godt nok nivå. Vi kommer ikke til å gi oss før det er avgjort og kommer til å stå hele veien ut. Det at vi er nederst på tabellen kan vi gjøre noe med ved å gripe situasjonen. Vi kan ikke si at vi ønsker å vinne fotballkamper uten å vise det for oss selv og alle andre rundt oss, forklarer Pedersen som også mener at de skal fortsette å bygge et lag for Tippeligaen 2017.

– Det er det vi holder på med. Vi sørger for at vi i fremtiden skal fremstå som et Tippeliga-lag. Skulle det gå andre veien, skal vi sørge for at vi kommer oss fort opp igjen. Og vi skal spille kamp igjen allerede på fredag. Vi er i en vanskelig situasjon hvor vi er bedre borte enn hjemme, sier treneren som har litt blandede meninger om de to debutantene som fikk prøve seg mot Vålerenga i dag.

– Dulee [Johnsen] kommer inn og viser at han er god med ballen. Jirbil [Bojang] hadde en tøffere oppgave til å begynne med og hadde store problemer med å demme opp Lindkvist. Men vi hadde håpet på å sette trøkk på de slik at vi kunne brukt ham bedre den andre veien, sier Steinar Pedersen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/275152739″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]