KRS247.no

Henter værvarsel...

Skal stoppe heisen til Start

De siste ti årene har Start vært med på tre nedrykk, én kvalifisering, en sølvmedalje og tre opprykk. Nå ønsker den nye treneren å gjøre Start til et stabilt eliteserielag.

– Denne klubben har lange tradisjoner og er synonymt med offensiv fotball, og det er noen likheter med Molde. Så vi får håpe på suksess innen de neste fem-seks årene og vi kan gi våre supportere noe å være stolte av. Det hadde kanskje vært fint med noen pokaler også. Det kan ta tid, men det er mulig, sier Mark Dempsey til KRS247.

Han er klar på hva som må til for å kunne stoppe trenden Start har hatt de siste årene med å være et heislag.

– Jeg tror det handler om kulturen og troen, som kommer av kulturen rundt og miljøet som skapes. Så vi trenger å få folk til å tro at Start er et stabilt lag, og ikke et heislag. Og denne må manifesteres hos supporterne, spillerne og apparatet rundt. Det må vi få på plass med en gang og vise at vi er her for å jobbe på å bli et topp 8-, topp 6-, topp 4-lag innen de neste par årene. Det vil være det viktigste, å gi folk troen på at vi er faktisk et godt fotballag, forteller Dempsey.

Dette rimer godt med forventningene som administrasjonen i IK Start og Start En Drøm har for mannen som har vært førstevalget helt siden i vår.

– Vi har sagt at vi har lyst til å etablere oss i Eliteserien i 2018, og så vet vi at fotballen er full av tilfeldigheter, så vi vet at resultatmessig kan du vinne kamper som du ikke fortjener å vinne og du kan tape kamper du ikke fortjener å tape, sånn er fotballen. Men vi har forventninger til at han skal løfte laget, skape entusiasme og engasjement for supportere, for oss som jobber her og ikke minst for spillerne, og utvikle våre unge spillere til å ta nye steg sånn at laget er i stadig fremgang, sier adminstrerende direktør, Even Øgrey Brandsdal.

Mark Dempsey har blitt enig med Start om en kontrakt som går ut 2019-sesongen.

Hør hele pressekonferansen her

Hør hele intervjuet med Mark Dempsey her

Hør hele intervjuet med Even Øgrey Brandsdal her