Annonse

Scoret først i prestisjeseier mot Jerv


Simon Larsen satte inn kampens første mål mot Jerv. Arkivfoto: Glenn Th. Faannessen

Start har et aldri så lite psykologisk overtak på Jerv etter å ha vunnet 3-1 den nest siste treningskampen før sesongen virkelig sparkes i gang 2. april. I dagens kamp på Sparebanken Sør Arena var det til tider jevnt, men det var likevel de gule og svarte som hadde flest sjanser og klarte samtidig å utnytte disse.

Men Jerv kunne fort fått den første nettkjenningen på Sparebanken Sør Arena. Erixon Danso fikk slippe litt for lett til etter et glimrende utspark av bortelagets keeper Øyvind Knutsen fordi Starts forsvar ikke fulgte godt med helt i starten. Heldigvis gjorde Håkon Opdal det han gjorde så mange ganger i Tippeligaen i fjor og året før, nemlig reddet ballen og sørget for at Start slapp unna en marerittåpning.

Dagens dommer Jon Romuld Håversen var veldig frempå med både frispark og gule kort og før pause hadde hele fem spillere kommet i hans bok. En av disse dødballene som ble blåst før pause, ble også avgjørende for stillingen i kampen. Eirik Wichne viste frem sine egenskaper som dødballskytter og sendte et frispark inn i feltet rett før halvtimen var spilt. Høyest raget Start-kaptein Simon Larsen som sendte Start i ledelsen.

Like etter pause kom Håversen virkelig i fokus. Jerv-keeper Øyvind Knutsen skulle til å stjele ballen fra Daniel Antwi, men skled nok litt for mye til at dommeren mente det var straffespark. Dette kunne Antwi sette i mål og etter 47 minutter stod det 2-0 til Start.

Etter en halvtime med mye jevnt spill, kom det endelig et spillemål for Start. Etter et nydelig angrep prøvde innbytter Tobias Christensen å sette ballen forbi Jerv-keeper Knutsen. Han måtte gi retur og der stod lysluggen Lars-Jørgen Salvesen og satte inn 3-0.

Men Jerv skulle få et trøstemål. Rundt fire minutter før slutt fikk Arne Sandstøs menn vist frem at de kan angripe de også og Jakob Toft kunne sette ballen i mål etter en flott kontring av bortelaget.

Det tredje Sørlandslaget i divisjonen, Arendal, vant forøvrig sin treningskamp mot Odd på Skagerak Arena 1-0. Odd er forøvrig Starts neste motstander i den siste treningskampen før seriestart som er 2. april mot Fredrikstad.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer