KRS247.no

Henter værvarsel...

Protesterer etter overtidsdrama mot Fløy

Vindbjart er misfornøyd med flere ting etter lokaloppgjøret mot Fløy tidligere i dag. Klubben har nå sendt inn en protest til Norges Fotballforbund.

De mener at Fløy spilte med en spiller som skulle ha sonet karantene for fem gule kort. I motsetning til OBOS-ligaen og Tippeligaen er det klubbene selv som sørger for at informasjonen om antall gule kort er korrekt på Norges Fotballforbund sine nettsider.

I kampen som endte 4-3 til Fløy etter at Fløy ledet 3-0 i nesten en hel omgang, ble til slutt til 4-3 etter fire mål på overtid. Tre til Vindbjart og ett til Fløy som på det tidspunktet hadde spilt med en mann mindre i 18 minutter.

Etter 72 minutters spill ble Torjus Kydland utvist etter å ha fått sitt andre gule kort i kampen. Det første ble gitt til ham etter 7 minutter. Vindbjart mener at Kydland hadde tre gule kort før dagens kamp, og burde dermed ikke spilt denne.

Vi i KRS247 har sjekket statistikken på Norges Fotballforbund sine sider og det står forskjellig informasjon. På klubboversikten til Fløy på fotball.no, står Torjus Kydland oppført med fem gule og to røde kort etter dagens kamp mot Vindbjart i PostNord-ligaen og 1 gult kort i NM. Går du inn på selve spilleren står Kydland oppført med seks gule kort og to røde kort for Fløy så langt denne sesongen. Det er da både serie og cup totalt sett.

Torjus Kydland skal da, ifølge informasjonen klubbene selv har rapportert til fotballforbundet ha fått gule kort i følgende kamper:

  • 13. april 2016: Fram (b) i cupen: Gult kort etter 47 minutter
  • 30. april 2016: Vindbjart (b): Gult kort etter 6 minutter, Gult kort nummer 2 (Rødt) etter 53 minutter
  • 25. juni 2016: Moss (b): Gult kort etter 37 minutter
  • 9. juli 2016: Notodden (b): Gult kort etter 59 minutter
  • 6. august 2016: FK Tønsberg (b): Gult kort etter 87 minutter
  • 14. august: Vindbjart (h): Gult kort etter 7 minutter, Gult kort nummer 2 (Rødt) etter 72 minutter.

Med denne utregningen her skulle Kydland ha sonet for tre gule kort etter kampen mot Moss og etter fem gule kort etter kampen mot FK Tønsberg 6. august. Altså skulle ikke Kydland ha spilt kampen mot Vindbjart i dag.

Det er foreløpig uklart hvilken reaksjon NFF vil komme med som følge av protesten fra Vindbjart.