KRS247.no

Henter værvarsel...

Nigeriansk kraftspiss klar for Start

Austin Ikenna fra Nigeria har signert en kontrakt med Start som binder ham til klubben ut 2017-sesongen. Han kommer fra den kenyanske klubben FC Leopards.

21-åringen var tidligere i sommer på en ukes prøvespill i Start. Der skal han ha overbevist såpass at trener Mons Ivar Mjeldes anbefaling, var å tilby ham kontrakt.

– Nei han har jo vært i Aalesund på prøve og så har han vært hos oss. Vi likte det vi så og av de spissene som har vært her, så er Ikenna den klart beste. I tillegg er dette innenfor den økonomiske muligheten vi hadde. Vi er glad for at han endelig er på plass, sier trener Mjelde.

Han er klar på hva som er spissen beste egenskaper som fotballspiller.

– Det er først og fremst en robust og sterk spiller vi får. Siden Matthias Wiljalmsson forsvant har vi savnet et oppspillspunkt. Ikenna er sterk med motstander i rygg og flink til å holde på ball, slik at vi får flyttet laget oppover på banen. Så må vi jobbe med ham i den siste tredelen før mål i forhold til bevegelse og avslutninger.

Ikenna fikk ikke tilbud om kontrakt i Aalesund, men Mjelde mener man i Start har fått kartlagt spissens fotballkompetanse godt nok.

– Det er alltid et sjansespill å hente spillere fra fremmede kulturer. Vi har hatt han på prøvespill og blitt kjent med hans kvaliteter på den måten, sier Mjelde.

Kun den medisinske sjekken gjenstår før spilleren er signerer kontrakten med Start. Den skal gjennomføres på Sør Arena i dag.  Ikenna får etter alle solemerker sin debut i Startdrakt i kommende helgs hjemmekamp mot Odd.

– Vi får se hvem vi har tilgjengelig til helgen. Men det er jo klart at Ikenna er hentet inn for at han skal forsterke oss, så det får vi satse på at han gjør, sier Mjelde.

Spilleren selv gleder seg på ta fatt på et nytt kapittel i sin fotballkarriere.

– Start virker som en veldig bra klubb og jeg er blitt tatt godt i mot. Kristiansand ser ut til å være en flott by å bo i, så langt jeg kan se, sier spissen som hadde sin første ordinære trening med laget i dag.

– Hva er dine styrker som fotballspiller?

– Jeg er sterk i lufta og god til å holde på ball. Jeg er også god til å drible en mot en. Avslutningene er også bra, sier Ikenna til KRS247.

I følge administrerende direktør, Even Øgrey Brandsdal, så er den nye spissen hentet til uten hjelp av eksterne investorer. Han sier videre at det ikke foreligger planer om ytterligere forsterkninger i dette overgangsvinduet.

– Jeg synes vi har fått til ganske mye med signeringene av Kenna og Breimyr i kjølvannet av Matthias Wiljalmssons overgang til Rosenborg. Vi har ikke noe annet konkret på blokka nå, sier direktøren til KRS247.