Annonse

Mjøndalen er fryktløse før skjebnekampen


LAVE SKULDRE: Her trener Mjøndalen-spillerne kvelden før oppgjøret mot Start. De går inn uten å legge press på seg selv. FOTO: GJERMUND HÅKONSETH

Vegard Hansen legger alt press over på Start, og oppfordrer spillerne sine til å ikke tenke konsekvenser.

Mye kan avgjøres i kveld i forhold til hvem som tar den blytunge turen ned til førstedivisjon etter sesongen.

Men i forhold til de respektive lagenes utgangspunkt, mener Mjøndalen-trener Vegard Hansen at Start er laget som må bære presset.

– Det er nok Start som har størst press på seg. Kristiansand er en stor by, Start er en stor klubb. Med tanke på bakgrunnen her så har Start større press på seg enn oss, sier Hansen til krs247.no, som kommer med tung skyts i kveldens kamp.

Dødballspesialistene fra Buskerud kommer nemlig til å satse på eget spill, noe som innebærer giftige dødballer. Skuldrene har de senket før kampen.

– For oss er det ingen krise dersom vi rykker ned, vi har faktisk budsjettert med nedrykk. Vi er mindre enn alle andre i eliteserien på stort sett alle områder. Selv om dette utvilsomt er en viktig kamp, skal vi ikke tenke resultat og konsekvenser. Vi har fokus på det vi skal gjøre og frykter ingen ting, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vegard Hansen - Isachsen stadion

Vegard Hansen: (FOTO: GLENN FAANNESSEN)

Faktum er at taperlaget i denne kampen vil ha ett bein i førstedivisjon. Det er en situasjon begge naturligvis ønsker å unngå.

– Laget som taper er definitivt på tynn is og vil få det vanskelig med å holde seg oppe. Vi møter Ålesund hjemme neste runde og kan vinne den kampen, men med tap mot Start så har vi et dårlig utgangspunkt, sier han.

Start to siste seriekamper er tøffe kamper borte mot Sarpsborg og hjemme mot Molde. Mye tyder derfor på at det er i kveld at Sørlandets stolthet må gjøre jobben.

Mjøndalens bortestatistikk er ikke imponerende, og de står foreløpig uten én sier på fremmed gress denne sesongen.

– Vi har muligheten til å snu den statistikken i dag fordi vi er jevne lag. Begge er usikre og uten spesielt mye selvtillit. Men for eksempel er det lettere for oss å vinne her mot Start enn borte mot Molde som sist. Rett og slett fordi Molde er et bedre lag enn Start, sier han, og legger til:

– Jeg tror vi kan vente oss en åpen kamp. Det vil bli spennende og kamp helt inn til døra.

På Isachsen Stadion i vår spilte lagene 1-1 etter en jevn affære.

Dagens kamp kan du følge i sin helhet på Radio Sør med vorspiel fra klokken 18.00.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer