KRS247.no

Henter værvarsel...

– Mjelde må erstattes

Fædrelandsvennens sportsleder, Pål W. Jørgensen, mener Starttrener Mons Ivar Mjelde ikke bør sitte ut sesongen. Etter fem strake tap med 2-16 i målforskjell, etterlyser Jørgensen nytenkning i Start. Administrerende direktør i klubben, Even Øgrey Brandsdal, sier trenerskifte ikke er på agendaen i klubben.

– Mjelde har, etter min mening, mistet påvirkningskraften til å løfte Start og få spillerne til å prestere godt nok til å overleve i Tippeligaen. Jeg vet det er en del spillere i klubben som ikke lenger har troen på at Mjelde kan snu dette. Derfor er det min mening at det er farlig om han fortsetter, sier Jørgensen til KRS247.

Sportsleder i Fædrelandsvennen, Pål W. Jørgensen. | Foto: Helge Martin Markussen

Sportsleder i Fædrelandsvennen, Pål W. Jørgensen. | Foto: Helge Martin Markussen

Jørgensen er ikke sikker på at Mjelde selv har lyst til å sitte ut sesongen. Han er rask til å poengtere at Mjelde langt fra har all skyld til at Start er i den situasjonen klubben nå er i. Siden forrige sesong har en rekke spillere forsvunnet, og Jørgensen mener klubben har vært litt for naiv med det sportslige når man har trodd laget skulle overleve i Tippeligaen.

– Å tro at man kunne lett skape et lag som skal overleve i Tippeligaen etter det har vært naivt fra den sportslige ledelsen. Man kan si at Mjelde har fått maks ut av laget slik det er nå, men nå virker det tomt og energiløst. Laget er bedre enn de presterer nå, sier Jørgensen.

Brandsdal: – Alarmklokkene lyser

Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, mener året i året har vært et unntaksår for klubbens del. Han vil ikke snakke om trenerskifte denne sesongen.

Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal. | Foto: Tor Erik Schrøder

Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal. | Foto: Tor Erik Schrøder

– Vi jobber med trenerkabalen for 2016. Det er fortsatt fokus for oss. Så er det viktig at vi i ledelsen, styret og trenerne i klubben er litt selvkritiske i forhold til hvordan vi har fremstått i år på de fleste områder, sier Brandsdal til KRS247.

Han mener rammevilkårene har gjort det tungt for alle i klubben, og at det er vanskelig for alle å yte 100 %. Han er likevel ikke fornøyd med trenden klubben er inne i.

– Nå ligger vi på sikker plass, men vi ser jo at det er veldig kort vei ned. Med den trenden vi er i nå lyser alle alarmklokkene. Vi er nødt til å gjøre noe, og vi må vurdere flere tiltak mens vi likevel sitter nokså rolig i båten mot vårt felles mål som er å overleve, fortsetter direktøren.

Hør intervju med Pål W. Jørgensen her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/219617075″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

Intervjuet med Even Øgrey Brandsdal finner du her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/219622037″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]