Annonse

– Man kan ikke ta Mjelde på all verden


Mjelde etter årets første kamp | Foto: Glenn Th. Faannessen

Det mener fotballkommentator Amund Isaksen Lutnæs. Uttalelsen kommer i forbindelse med den endelige beskjeden om at Starttrener Mons Ivar Mjelde gir seg i klubben etter sesongen er over. Lutnæs mener Mjelde alt i alt har gjort en god jobb i Start.

Amund Isaksen Lutnæs. | Foto: Privat

Amund Isaksen Lutnæs. | Foto: Privat

– Man kan ikke ta Mjelde på all verden, for han har måttet oppnå resultater til enhver tid. Da er det tryggere å signere og bruke en rutinert spiller på kort basis fremfor å stole på unggutter som ikke nødvendigvis kommer til å lykkes.

Han mener Mjelde har vist at han har egenskaper til å lykkes som trener.

– Det er lett å bli historieløs når man skal oppsummere. Start og Mjelde har vært på ballen når det trengs, med Heikkinnen i 2013 og 4-5-1 i fjor når det så ille ut. Man har vist at man kan treffe på overgangsmarkedet med Acosta, Tripic og Christensen – så har man bommet på andre signeringer, sier Lutnæs til KRS247.

Kommentatoren mener Mjelde alt i alt skal ha mest ros for jobben som er gjort i fire og et halvt år.

– Det var kaos da han kom inn i 2011. Det var mange nok kamper til å berge klubben, og ting kunne kanskje blitt gjort litt annerledes. Opprykksesongen cruiset klubben gjennom, og Mjelde har holdt klubben i Tippeligaen. Det er mulig å peke på detaljer med signeringer og enkeltkamper, men alt i alt kan Mjelde skrive på sin CV at han gjorde en mer enn OK jobb i Start, sier kommentatoren til KRS247.

– Hvorfor ikke «veldig god»?

– Jeg føler Sørlandet har et veldig ressurssterkt sted, og man får ikke ut alt av landsdelen. Norges flotteste stadion, en by som bør tiltrekke spillere, et sterkt næringsliv selv om sponsormarkedet har endret seg veldig i det siste, svarer Lutnæs.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer