KRS247.no

Henter værvarsel...

Må tåle kamp om å beholde plassen

Fløy og Vindbjart kan få en tøff sesong i årets 2. divisjon etter at det har blitt foreslått drastiske endringer i divisjonsstrukturen fra og med 2017-sesongen.

For til tross for at det ikke skjer noen endringer i Tippeligaen med det første, ligger det forslag fra fotballstyret som innebærer en halvering av antall lag i 2. divisjon, og årets sesong er foreslått som overgangsåret.

Forslaget, som Aftenposten presenterer, går ut på at det fra neste år blir to avdelinger i 2. divisjon med 14 lag i hver avdeling. Vinnerne vil rykke direkte opp til OBOS-ligaen, mens nummer to spiller playoff om retten til å møte laget som ender tredje sist på det nest øverste nivået.

3. divisjon vil ifølge forslaget bestå av seks regionale avdelinger med 14 lag i hver avdeling hvor vinnerlaget rykker direkte opp, mens de tre siste rykker direkte ned.

4. divisjon blir også utvidet ganske kraftig til å bestå av 18 regionale avdelinger med 14 lag i 15 av disse og 12 lag i de tre gjenværende avdelingene.

Fotballstyrets forslag for seriesystemet under eliteserien, blir lagt frem på fotballtinget og skal da eventuelt vedtas i slutten av februar.