Annonse

Må tåle kamp om å beholde plassen


Arkivfoto: Henrik Gimle

Fløy og Vindbjart kan få en tøff sesong i årets 2. divisjon etter at det har blitt foreslått drastiske endringer i divisjonsstrukturen fra og med 2017-sesongen.

For til tross for at det ikke skjer noen endringer i Tippeligaen med det første, ligger det forslag fra fotballstyret som innebærer en halvering av antall lag i 2. divisjon, og årets sesong er foreslått som overgangsåret.

Forslaget, som Aftenposten presenterer, går ut på at det fra neste år blir to avdelinger i 2. divisjon med 14 lag i hver avdeling. Vinnerne vil rykke direkte opp til OBOS-ligaen, mens nummer to spiller playoff om retten til å møte laget som ender tredje sist på det nest øverste nivået.

3. divisjon vil ifølge forslaget bestå av seks regionale avdelinger med 14 lag i hver avdeling hvor vinnerlaget rykker direkte opp, mens de tre siste rykker direkte ned.

4. divisjon blir også utvidet ganske kraftig til å bestå av 18 regionale avdelinger med 14 lag i 15 av disse og 12 lag i de tre gjenværende avdelingene.

Fotballstyrets forslag for seriesystemet under eliteserien, blir lagt frem på fotballtinget og skal da eventuelt vedtas i slutten av februar.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer