KRS247.no

Mandag denne uken startet IK Start sin oppkjøring mot sesongen 2015. Trener Mons Ivar Mjelde er kjent for tøffe oppkjøringsperioder med mye fysisk trening på vinterhalvåret. Slik blir det i år også, og kanskje enda tøffere enn tidligere år.

– Vi må tørre å trene enda hardere i år enn i fjor. Vi var ikke fornøyd med plasseringen vi fikk i Tippeligaen, og jeg likte ikke at vi ikke hang med i 90 minutter i fjor, sier Mjelde til KRS247.no

Samtidig er han klar på at man ikke kan trene alle spillerne på samme måte. Det må finnes rom for individuell tilrettelegging.

– Det er ikke alle som tåler den tøffe oppkjøringen like godt, og da kan vi ikke dra alle over én kam, sier Starttreneren.

I tillegg til den tradisjonelle turen til La Manga skal klubben til Danmark på treningsleir. Der blir det opp mot tre økter hver dag.

Per i dag har klubben 21 spillere i troppen. Om det er den endelige, er imidlertid ikke Mjelde sikker på.

– Først vil jeg ha på plass en assistenttrener, så skal vi sammen gå gjennom stallen for å se hva vi trenger. Men vi må være smarte, og få tak i spillere som er gode men billige.

Én av dem kan være den Estiske landslagsspilleren Artjom Artjunin som er på prøvespill i Start.

– Det er en spiller vi har fulgt en stund, sier Mjelde. Han var med å slå Norge på Ullevål i en treningskamp i 2014 og har en del av de defensive egenskapene vi ser etter.

 

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/184710403″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]