Annonse

Knallhard sesongoppkjøring


Mons Ivar Mjelde Foto: Martin Engamo

Mandag denne uken startet IK Start sin oppkjøring mot sesongen 2015. Trener Mons Ivar Mjelde er kjent for tøffe oppkjøringsperioder med mye fysisk trening på vinterhalvåret. Slik blir det i år også, og kanskje enda tøffere enn tidligere år.

– Vi må tørre å trene enda hardere i år enn i fjor. Vi var ikke fornøyd med plasseringen vi fikk i Tippeligaen, og jeg likte ikke at vi ikke hang med i 90 minutter i fjor, sier Mjelde til KRS247.no

Samtidig er han klar på at man ikke kan trene alle spillerne på samme måte. Det må finnes rom for individuell tilrettelegging.

– Det er ikke alle som tåler den tøffe oppkjøringen like godt, og da kan vi ikke dra alle over én kam, sier Starttreneren.

I tillegg til den tradisjonelle turen til La Manga skal klubben til Danmark på treningsleir. Der blir det opp mot tre økter hver dag.

Per i dag har klubben 21 spillere i troppen. Om det er den endelige, er imidlertid ikke Mjelde sikker på.

– Først vil jeg ha på plass en assistenttrener, så skal vi sammen gå gjennom stallen for å se hva vi trenger. Men vi må være smarte, og få tak i spillere som er gode men billige.

Én av dem kan være den Estiske landslagsspilleren Artjom Artjunin som er på prøvespill i Start.

– Det er en spiller vi har fulgt en stund, sier Mjelde. Han var med å slå Norge på Ullevål i en treningskamp i 2014 og har en del av de defensive egenskapene vi ser etter.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar