KRS247.no

Henter værvarsel...

Klar for nytt fotballeventyr

Når TV2 sender kamper fra La Manga i vinter, er det Kristiansanderen Amund Isaksen Lutnæs som kommenterer samtlige kamper. Det er andre gangen han gjør dette, og han gleder seg til å gjøre det han liker aller best – å kommentere fotballkamper.

– Jeg merker det nå med snø, is og kalde fingre at det ikke er så verst å komme seg bort nå, sier Lutnæs til KRS247.

Tippeligalagene kommer ned i små puljer på to og tre lag. Han forventer veldig forskjellige ting fra lagene som skal trene og spille i Spania.

– De første lagene som kommer skal man ikke forvente for mye av, og det er ofte de beste fra fjoråret.

Det begynner med Strømsgodset mot et polsk lag nå på søndag. Lutnæs synes det er mer fokus med status per nå enn å forvente blendende fin fotball. Han gleder seg mer til når Start kommer nedover i slutten av februar.

– Da kan man se mer konturene av det som kanskje blir en Startellever og hvilke spillere som kan utmerke seg. Men det er fort; leverer man gode kamper på La Manga så er ikke det ensbetydende med at det blir en god sesong.

Lutnæs siterer Erik Ruthford Pedersen løst om treningskamper.

– Det er treningskamper, og da skal vi jaggu gjøre det også. Trene! Det er ganske mye i de orda der. Her i Norge setter vi opp tabeller etter treningskamper. Det er jo ganske uvesentlig, det handler om å trene og se hvor man ligger og hva man må trene mer på.