KRS247.no

Henter værvarsel...

Kjemper om opprykk – igjen

Gimletroll klarte det igjen. Til tross for at det ikke ble topplassering, er det likevel laget i oransje som skal spille kvalifisering til 1. divisjon på kvinnesiden, for andre sesong på rad.

For kapteinene Martine Mæhle og Erica Nystøl, var det godt å avslutte sesongen på en god måte med 4-2-seier borte mot Røa 2 i siste serierunde.

– Det er alltid digg å vinne, og vi hadde jo sjansen til å ta seriemesterskapet dersom Stabæk hadde avgitt poeng, men uheldigvis vant de også, mot Pors. Så da må vi nøye oss med en andreplass, men vi er veldig glad over å få kvalifiseringskampene, sier Mæhle til KRS247.

Og det er riktig at det er snakk om kamper. Totalt er det sju avdelinger og det er seks plasser til et sluttspill om to plasser til neste års 1. divisjon.

På onsdag venter da Mjølner, som kom på 2. plass i avdeling 8. Et lag Gimletroll foreløpig ikke vet så veldig mye om.

– Utifra tabellen så er det et veldig målscorende lag, og de slipper inn lite, så vi må klare å stoppe toppscoreren deres og sette våre sjanser, forklarer Martine Mæhle.

Tabellen viser at Mjølner scoret 51 mål og slapp bare inn 10 mål på de 14 kampene i seriespillet. De ble heller ikke seriemestre, men havnet tre poeng bak Grand Bodø 2, som ikke kan rykke opp. Og toppscoreren hos Mjølner, er Malene Fikseth Jakobsen, som scoret hele 16 mål på 10 kamper i 2. divisjon avdeling 8.

Til tross for at seriespillet er ferdig, er det altså klart for kvalifisering når kalenderen straks viser november og temperaturen ikke akkurat innbyr til fotball. For Gimletroll blir det en utfordring de har forberedt seg til.

– Jeg tenker at alle er så fokuserte og innstilt på at vi skal vinne denne kampen, så jeg tror ikke kulda har så mye å si, sier Erica Nystøl.

– Det var jo et av våre store mål nemlig det å komme til kvalik, så vi visste egentlig gjennom hele sesongen at vi ikke ville vært ferdig nå. Vi skal ha de to kampene, skyter Mæhle inn.

– Det har ligget i hodet hele tiden at vi skal lenger enn bare til serieslutt, sier Nystøl.

Det er i kveld kampen spilles og for Gimletroll er det, som for andre lag, viktig med godt publikumsoppmøte.

– Det er alltid gøy å ha mye folk, det så vi i fjor med skikkelig stemning, så jeg håper jo at flest mulig folk kommer for å se hvor god fotball vi egentlig kan spille, sier Erica Nystøl.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/289956594″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]