KRS247.no

Henter værvarsel...

– Keepere er ensomme ulver

Jonas Deumeland har ved flere anledninger hindret styggere resultater for Start i år. Den tyske sisteskansen forteller i dette intervjuet mer om den omflakkende karrièren, fremtidsplanene, forbildene og det faktum at keeperne er de ensomme ulvene gjennom livet – hvor det å se medspilleres ansikter som regel betyr dårlig nytt. 

– Vi er ei gruppe i gruppa. På banen er vi alene. Som Oliver Kahn sa – på banen har du ti lagkamerater som viser deg ryggen, forteller Deumeland.

Oliver Kahn har vært et viktig forbilde, og Deumeland kan snakke mye om tyske keepere opp gjennom historien. Hans egen historie innen fotball har hatt mange opp- og nedturer. Karrieren så ut til å ende med en nedtur, men det var før Start ringte og ga ham en ny sjanse.

– En pause oppstod etter Malaga. Jeg har egentlig ikke lov å snakke om det, men det ble en pause. Etter halvannet år gikk jeg til Greuther Fürth, sier han.

Han vet godt om den gangen Zlatko Tripic forlot Start til fordel for den tyske klubben. Den historien sitter løst blant mange med hjertet i Start. Etter oppholdet i Fürth skadet han albuen mot slutten av kontraktstiden. Kontrakten ble ikke reforhandlet, og det så ut til at fotballivet skulle slutte med en nedtur for Deumeland. Men så ringte Start.

Hør hele intervjuet her.