KRS247.no

Henter værvarsel...

Kan fortsatt sikre plassen

Start har fortsatt en teoretisk mulighet til å sikre en 13. plass med god innsats de neste to kampene. Men de bør klare å få til minst en seier, og den kan gjerne komme mot Stabæk på søndag.

Siden Tromsø tapte kampen mot Sarpsborg 08 forrige serierunde, er det fortsatt et rotterace i bunnen av Tippeligaen. Sandefjord kan kun sikre seg kvalifiseringsplass, og er dermed allerede klar for OBOS-ligaen neste sesong, med mindre noe helt eksepsjonelt skulle skje med Start og Mjøndalen.

Ikke enkle kamper
Tromsø ligger på 13. plass i dag med 23 poeng, det er ett poeng mer enn Start som ligger på kvalik og to poeng mer enn Mjøndalen som ligger på 15. plass. Tromsø har igjen Bodø/Glimt hjemme og Haugesund borte.

Kampene mot Bodø/Glimt er alltid spennende, og sist de spilte mot hverandre i cupen i 2014, da vant de gule fra Nordland 2-1, mens gutan fra Troms slo Bodø/Glimt 2-0 i en treningskamp i mars.

Haugesund har, i likhet med Bodø/Glimt, ingenting enn plassering å spille for, og måkene fra vest møter knalltøff motstand på Lerkendal denne serierunden. I tillegg har ikke Haugesund gjort det så veldig bra på hjemmebane denne sesongen, men de hvite fra vest har god kontroll på Tromsø som sist vant på Haugesund Stadion i 1. divisjon i 2002.

Mjøndalen kan snike seg forbi
De brune og hvite fra Buskerud har ikke akkurat et enkelt kampprogram igjen de heller, og ligger i en angrepsposisjon foran de to siste. Ett poeng bak Start og er på direkte nedrykk. De møter Aalesund hjemme på Isachsen Stadion, en arena som ikke helt har blitt et fort denne sesongen. Aalesund har nok veldig gjerne lyst å revansjere tapet fra sist runde mot rival Molde, og tangotrøyene har en litt bedre formkurve enn Mjøndalen.

I siste serierunde er det Viking som er motstander hjemme på Viking stadion. De mørkeblå fra Stavanger har nok veldig lyst til å avslutte sesongen på en god måte og har en Europacup-plass å spille om. Den sjansen kan glippe allerede denne helgen mot Molde, som har fått Ole Gunnar Solskjær tilbake i trenerteamet. Men Viking er gode hjemme og har en ganske god statistikk mot laget fra Buskerud, som sist vant i 1983. Mjøndalen må ta minst ett poeng mer enn Start de to siste og to poeng mer enn Tromsø for å sikre en 13. plass. Det skal holde hardt.

Starts sjanser
Med utgangspunkt i sjansene til Tromsø og Mjøndalen, kan Start bestemme helt selv når de ønsker å avslutte sesongen og hvor. Tar Start ett poeng mer enn Tromsø de to siste kampene, ender våre helter i gult og svart på sikker plass og kan ta fri etter siste serierunde neste helg.

Blir det like mange poeng eller mindre enn Tromsø, men mer enn Mjøndalen, må Start ut i kvalifisering på to kamper allerede uken etter.

Men blir det mindre poeng enn både Mjøndalen og Tromsø, avsluttes sesongen etter siste serierunde og forberedelsene til OBOS-ligaen kan starte.

Det er uansett ganske lite som tyder på det siste selv om det ikke er noen hvemsomhelst som Start møter i de to siste kampene. Stabæk borte bør være en overkommelig oppgave til tross for at statistikken ikke akkurat er med de, men i fjor ble det 2-1-seier til Start på Nadderud.

Stabæk bør vinne for å sikre medalje
Bæringene har uansett et skikkelig press på seg fordi de i skrivende stund ligger på bronseplass og ønsker ikke å gi slipp på metallet. Taper de mot Start, må de kjempe hardt i siste serierunde for å ikke miste mer enn bare en medaljeplass. Skulle Stabæk spille uavgjort, vil de ligge á poeng med Odd dersom de vinner på Ullevaal. Men skulle Stabæk vinne og Odd ikke vinne mot Vålerenga, så er bæringene sikret minst bronse med minst fire poeng ned til laget fra Telemark på 4. plass.

Molde i siste serierunde kan bli egentlig bare en plass om ære for romsdalingene, men også en gyllen anledning for spillere på utgående kontrakt til å vise seg frem for sin nye manager. Det kan skape trøbbel for Start hjemme på Sparebanken Sør Arena i siste serierunde. Men Start har relativt god statistikk mot Molde de fem siste sesongene med fire uavgjort og ett tap.

Med ett poeng mot laget fra Rosenes by, kan sikker plass være innen rekkevidde og ikke minst sikret, selv om det hadde vært helt glimrende å avslutte med en seier. Og Molde har vært ganske ustabile på bortebane med tre seire og tre kamp på de seks siste bortekampene.

Men til syvende og sist, må Start vise seg fra en helt annen side enn de har gjort på lenge. Det går mot to veldig spennende søndager.