KRS247.no

Henter værvarsel...

– Ikke godt nok lokalt grunnlag

På fredag ble det klart at Gimletroll trekker sitt herrelag fra 4. divisjon avdeling 11 for sesongen. Det betyr store forandringer i tabellsituasjonen og terminlisten for de 13 resterende lagene i avdelingen.

Den 2. august kunne klubben fra Presteheia fortelle at de ikke klarte å stille lag til bortekampen mot Flekkefjord.

– Vi hadde tre spillere som kunne ha spilt Flekkefjord-kampen den 5. august. Det begynte jo veldig bra der vi fikk inn en ny trener etter dialog med spillerne i fjor høst, og hadde bra med treningsoppmøte både i november og desember. Og bra på vinteren også, så har litt av utfordringen vært at treningsoppmøte har blitt mye svakere underveis, forteller leder i fotballutvalget i Gimletroll, Egil Mølland til KRS247.

Herrelaget til Gimletroll er bygget på mange studenter og står i sterk kontrast til hvordan situasjonen er på kvinnesiden, der de har kjempet om opprykk til 1. divisjon to sesonger på rad.

– Det er nok flere grunner til at det er så stor forskjell og det kan også være tilfeldig i fra hvilke type spillere som er inne der, men mitt inntrykk er at vi har hatt en større lokal base med spillere for damelaget, at det har vært studenter der også, men de har kanskje ikke vært så avhengige av studenter. Det er klart i studietider så må de jo jobbe og lese til eksamen og mange sånne ting som gjør at det blir en del utfordringer. Det er kjempebra med studenter, men det blir litt vanskelig å jobbe langsiktig med sånne lag, så det vi ser på herresiden at vi i utgangspunktet ønsker å ha et herrelag. Men da ønsker vi å ha en sånn 75 prosent av spillerne som er lokalbaserte som vi kan regne med hele sesongen, forteller Mølland videre.

Han mener at med en spillerstall på rundt tjue spillere, så bør de ha femten lokale for å kunne krydre stallen med noen studenter.

– Vil det være aktuelt å stille lag igjen i 2018?
– Stemningen ser ut til at vi får etablert et juniorlag neste år, og prøve å satse litt på det. For å kanskje få en god base med spillere som vi kan da satse på videre og da gjenopprette et herrelag når vi har det lokale grunnlaget til å kunne gjøre det, avslutter lederen.

Avgjørelsen om å trekke laget, betyr at for de andre lagene så blir resultatene mot Gimletroll strøket. I 4. divisjon ser nå tabellen slik ut før mandagens kamper som er Jerv 2 mot Randesund og Hægebostad mot Vindbjart 2.

Lag K P
Lyngdal 15 35
Vindbjart 2 14 33
Vigør 15 31
Donn 15 26
Mandalskameratene 15 25
Jerv 2 14 24
Søgne 15 20
Randesund 14 17
Flekkefjord 14 15
Hægebostad 14 15
Våg 15 14
Arendal 2 14 9
Giv Akt 14 4

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/337821520″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]