Annonse

IK Start: – Det heter 1-4-4-1-1


Fra nå av skal alltid keeper Håkon Opdal være nevnt i formasjonen når han spiller for Start. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Keeperen skal med! Start spilte ikke 4-4-1-1 mot Vålerenga, men 1-4-4-1-1. Det har styret i IK Start bestemt – etter grundig innspill fra Norges mest erfarne keepertrener – Erik Ruthford Pedersen. Vedtaket var klart allerede før Opdals mål på Ullevaal.

På styremøtet torsdag bestemte nemlig Start at de vil lytte til keepertrener Erik Ruthford Pedersens ønske om å få med keeperen når man snakker om formasjon. Det melder klubben på egne nettsider.

– Start har en visjon om å være engasjerende, presise og inkluderende. Det er mer presist og inkluderende å ha med keeper i formasjonen, sier keepertreneren til KRS247.

Start oppfordrer nå mediene og alle som snakker om formasjon om å inkludere keeperen, slik at vi ikke lengre snakker om for eksempel 4-3-3 men 1-4-3-3. Totalt 11 spillere.

– Er det ikke selvsagt at det er én keeper. Det er vel ingen lag som stiller med tre keepere, så er ikke dette ettallet overflødig?

– Det er en avsporing slik jeg ser det. Det er veldig gammeldags at keeperen ikke er med, for keeper er i større og større grad blitt en del av lagets ballinnehav. Keeper er vendingsspiller og første angriper i moderne fotball.

I tillegg til å huske på å inkludere keeperne i laget poengterer Ruthford Pedersen også viktigheten av å integrere alle spillerne i treningen.

– Keeperne må ikke akseptere å bli holdt utenfor, fordi fotball har blitt sånn at han eller hun er en viktig del av spillet. Man må altså ikke bare inkludere keeperen, vedkommende må integreres i all trening, sier Ruthford Pedersen til ikstart.no.

Støtter keeper-fokus

Starts keeperhelt fra de to siste serierundene – Håkon Opdal – innrømmer at han ikke har tenkt så mye på at han ikke er en del av formasjonen når man snakker om 4-4-2 eller 4-3-3, men støtter Ruthford Pedersen sin satsing på keepere.

– Det er jo ikke tallet i formasjonen som er så viktig. Poenget er at tallet kanskje kan være med på å øke fokus på inkludering av alle spillerne, og det er det viktige, forteller Opdal.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer