KRS247.no

Henter værvarsel...

IK Start: – Det heter 1-4-4-1-1

Keeperen skal med! Start spilte ikke 4-4-1-1 mot Vålerenga, men 1-4-4-1-1. Det har styret i IK Start bestemt – etter grundig innspill fra Norges mest erfarne keepertrener – Erik Ruthford Pedersen. Vedtaket var klart allerede før Opdals mål på Ullevaal.

På styremøtet torsdag bestemte nemlig Start at de vil lytte til keepertrener Erik Ruthford Pedersens ønske om å få med keeperen når man snakker om formasjon. Det melder klubben på egne nettsider.

– Start har en visjon om å være engasjerende, presise og inkluderende. Det er mer presist og inkluderende å ha med keeper i formasjonen, sier keepertreneren til KRS247.

Start oppfordrer nå mediene og alle som snakker om formasjon om å inkludere keeperen, slik at vi ikke lengre snakker om for eksempel 4-3-3 men 1-4-3-3. Totalt 11 spillere.

– Er det ikke selvsagt at det er én keeper. Det er vel ingen lag som stiller med tre keepere, så er ikke dette ettallet overflødig?

– Det er en avsporing slik jeg ser det. Det er veldig gammeldags at keeperen ikke er med, for keeper er i større og større grad blitt en del av lagets ballinnehav. Keeper er vendingsspiller og første angriper i moderne fotball.

I tillegg til å huske på å inkludere keeperne i laget poengterer Ruthford Pedersen også viktigheten av å integrere alle spillerne i treningen.

– Keeperne må ikke akseptere å bli holdt utenfor, fordi fotball har blitt sånn at han eller hun er en viktig del av spillet. Man må altså ikke bare inkludere keeperen, vedkommende må integreres i all trening, sier Ruthford Pedersen til ikstart.no.

Støtter keeper-fokus

Starts keeperhelt fra de to siste serierundene – Håkon Opdal – innrømmer at han ikke har tenkt så mye på at han ikke er en del av formasjonen når man snakker om 4-4-2 eller 4-3-3, men støtter Ruthford Pedersen sin satsing på keepere.

– Det er jo ikke tallet i formasjonen som er så viktig. Poenget er at tallet kanskje kan være med på å øke fokus på inkludering av alle spillerne, og det er det viktige, forteller Opdal.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/225954322″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]