Annonse

– Høyere tempo og åpne kamper


Her signerer Tapio Heikkilä for Start, sammen med medieansvarlig Roy Emanuelsen (t.v.) og oppmann Øyvind Evjen. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Den finske landslagsstopperen Tapio Heikkilä har gjort seg opp noen klare tanker for hva som venter ham i norsk toppfotball. I Finland er kampene roligere og lagene ikke like jenvgode som i Norge, mener han.

– Jeg kjenner jo alle de finske spillerne i Tippeligaen, og har snakket mye med dem. Beskjeden er ganske klar. Tempoet er høyere og kampene er mer åpne. Jeg er vant til å ha mye ballinnehav og å angripe et lag som ligger lavt, sier Heikkilä.

Han kommer til klubben på anbefaling fra den tidligere Startfavoritten Markus Heikkinen. Heikkilä kommer til å bekle rollen som spillende stopper, selv om han også kan bekle høyrebacken. Han er ivrig etter å vise frem sine ferdigheter.

– Jeg har spilt mange kamper i finsk toppfotball og har noen få landslagskamper. Pasningsspillet er min greie. Jeg håper å bidra med gode pasninger til midtbanespillerne, vingene og spissene. Jeg skal nok vinne mange dueller også, sier stopperen.

Starttrener Steinar Pedersen er godt fornøyd med signeringen og finnen skal utfordres på flere områder.

– Han skal også utfordres til å ta ansvar som ledertype i det å organisere et forsvar og forsterke et lag, sier Pedersen.

Han mener klubben nå har godt med forsvarsspillere, selv om begge stopperne fra høstsesongen i fjor er forsvunnet. Vikstøl, Kristjansson, Nordheim og DeJohn er konkurrenter på stopperplass.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer