KRS247.no

Henter værvarsel...

– Høyere tempo og åpne kamper

Den finske landslagsstopperen Tapio Heikkilä har gjort seg opp noen klare tanker for hva som venter ham i norsk toppfotball. I Finland er kampene roligere og lagene ikke like jenvgode som i Norge, mener han.

– Jeg kjenner jo alle de finske spillerne i Tippeligaen, og har snakket mye med dem. Beskjeden er ganske klar. Tempoet er høyere og kampene er mer åpne. Jeg er vant til å ha mye ballinnehav og å angripe et lag som ligger lavt, sier Heikkilä.

Han kommer til klubben på anbefaling fra den tidligere Startfavoritten Markus Heikkinen. Heikkilä kommer til å bekle rollen som spillende stopper, selv om han også kan bekle høyrebacken. Han er ivrig etter å vise frem sine ferdigheter.

– Jeg har spilt mange kamper i finsk toppfotball og har noen få landslagskamper. Pasningsspillet er min greie. Jeg håper å bidra med gode pasninger til midtbanespillerne, vingene og spissene. Jeg skal nok vinne mange dueller også, sier stopperen.

Starttrener Steinar Pedersen er godt fornøyd med signeringen og finnen skal utfordres på flere områder.

– Han skal også utfordres til å ta ansvar som ledertype i det å organisere et forsvar og forsterke et lag, sier Pedersen.

Han mener klubben nå har godt med forsvarsspillere, selv om begge stopperne fra høstsesongen i fjor er forsvunnet. Vikstøl, Kristjansson, Nordheim og DeJohn er konkurrenter på stopperplass.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/244890371″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/244890376″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]