KRS247.no

Henter værvarsel...

Høydramatisk lokaloppgjør i 3. divisjon

Fem mål, to utvisninger og drøssevis med gule kort. Det var hovedbeholdningen i 3. divisjonsoppgjøret mellom Vigør og Randesund.

Tross to utvisninger på tampen av kampen klarte Vigør å hente hjem en 3-2 seier mot Randesund.

Lagene var før kampen tabellnaboer med 11 poeng hver. Randesund dog med en kamp mindre spilt. På papiret var det dermed duket for et jevnt oppgjør på Brun Arena, hjemmebanen til Vigør.

Vigør tok tidlig ledelsen på et frispark som ble headet kontant i mål av midtstopper Ruben Kleiven. Bare fire minutter etter utliknet Randesund på sin første sjanse, et kanonskudd av Filip Dahl. Hjemmelaget kunne gå til pause med en 2-1 ledelse etter at Christer Kleiven dundret inn ledermålet bak en sjanseløs Randesund-keeper.

Begge lag redusert til ti spillere
Andreomgangen startet kjedelig, der ingen av lagene klarte å tilrive seg noe overtak. Det var først da Randesund satte et langskudd i tverrliggeren at kampen våknet til liv. I denne perioden var bortelaget førende uten at man av den grunn klarte å stille keeperen til Vigør på de største prøvene.

Med omlag ti minutter igjen å spille ble Vigørs Bilal El Bzyoui utvist etter en stygg takling på en motspiller. El Bzyoui hadde bare vært på banen i ti minutter da han fikk marsjordre av kampens dommer Kai Rune Karlsen.

Taklingen medførte at begge lag ble redusert med en mann. Randesund hadde nemlig gjort alle sine bytter og kunne derfor ikke erstatte egen spiller som fikk en ankelskade i situasjonen.

Vigør øker ledelsen men får nok en utvisning
Like etter det røde kortet økte Vigør sin ledelse mot spillets gang. Jonas Christensen gjorde ingen feil da han ble spilt alene gjennom etter en ypperlig kontring av hjemmelaget. Da trodde de omlag 300 tilskuerne at Vigør hadde sikret seieren.  Men så feil kan man ta. Tobias Christensen fikk sitt andre gule kort etter en stempling og dermed var Vigør redusert til ni spillere med bare minutter igjen å spille

Randesundtrener, Frode Fredriksen mener laget kunne fått poeng dersom kampen hadde vart noen minutter til. | Foto: Pål Lomeland

Randesundspiller Thor Erling Larsen reduserte raskt til 3-2 på et skudd som snek seg under Vigørkeeper Nikola Kovacevic. En scoring som keeperen burde avverget.

Til tross for et massivt press fra bortelaget de siste minuttene, ble det ikke flere mål i kampen.

– mye kok og dramatikk
Trener for Randesund Frode Fredriksen er skuffet over at laget ikke maktet å hente inn Vigør sin ledelse, selv om laget var overtallig mot slutten.

– Dette er en jevn kamp, hvor det blir veldig dramatisk på slutten. Vigør har  mye ball og er sånn sett kanskje det skarpeste laget i første omgang. Så skjer det noe midtveis. Vi får inn friske bein, styrer mye av spillet men sliter med å skape de store sjansene. Det blir mye kok og dramatikk mot slutten. Vi er nærme og hadde kampen vart noen minutter til, ville vi kanskje klart å få med oss poeng herfra, sier Fredriksen.

Leif Otto Paulsen hos Vigør er fornøyd med tre poeng, men misfornøyd med en tullete takling som førte til rødt kort | Foto: Pål Lomeland

– Vi skal ikke oppføre oss slik
Vigørtrener Leif Otto Paulsen var selvfølgelig fornøyd med tre poeng, men var etter kampen mest interessert i å beklage den taklingen som førte til kampens første røde kort.

– Dette var en rotete kamp. Vi får et helt fortjent rødt kort for ei stygg takling som vi ikke ønsker å være bekjent av. Vi har bedt den involverte spilleren om å beklage oppførselen overfor Randesund. Jeg har også bedt om unnskyldning på vegne av Vigør. Vi skal ikke oppføre oss på denne måten, sier Paulsen.