KRS247.no

Henter værvarsel...

Her er Starts nye forsvarsbauta

Start har sluppet inn 16 baklengsmål på sine fem siste kamper, som alle har endt med tap. Nå setter klubben sin lit til at Jørgen Hammer er mannen som skal tette igjen forsvaret.

Han har spilt i Stabæk siden 2010, hvor han fikk 84 kamper og fire mål for klubben og var en stor bidragsyter til at Stabæk rykket opp fra nest øverste divisjon i 2013. De to siste sesongene har det dog blitt veldig lite spilletid på 24-åringen. Inneværende sesong har han kun en opptreden for bærumsklubben. Likevel føler han seg beredt til å bidra for å få orden på forsvaret til Start.

– Jeg har blitt en del av en veldig bra spillergruppe hvor det er mye potensial og ferdigheter. Jeg har fulgt Start tett, sett mange av kampene og synes klubben har levert bra. De har vært uheldige i de siste kampene og fått litt dårlig selvtillitt utover. Det er der jeg håper å kunne bidra med energi og ekstrem vinnervilje. Jeg er en ledertype som er her for å vinne kamper. Det er absolutt ikke umulig å snu ting raskt, sier Hammer til KRS247.

Han gleder seg til å spille førstelagsfotball igjen og mener det er muilg å få til et godt resultat mot Strømsgodset i Drammen til søndag.

– Vi vet at Strømsgodset er et lag som er gode offensivt, er solide og et stykke over oss på tabellen, Men de er et lag vi absolutt kan slå, hvis vi leverer vårt beste og ikke gir dem for mange muligheter, sier han.

Trener Mons Ivar Mjelde har gått langt i å antyde at både Stokkelien og Hammer kommer til å starte kampen mot Strømsgodset, selv om ingen av dem har lagt bak seg mange treninger med sine nye lagkamerater.

– Spilletid blir delt ut i forhold til hvordan man leverer på treninger, så det er opp til Mons Ivar Mjelde å bestemme hvem som skal starte. Jeg håper jo selvfølgelig som alle andre å spille mest mulig, det er jo derfor vi spiller fotball da, sier Hammer.

Rolf Daniel Vikstøl har spilt midtstopper i de siste kampene og vil etter alle solemerker bli henvist til sin vante posisjon på vesntrebacken etter Hammers inntreden i klubben. Han beskriver sin nye forsvarskollega på denne måten.

– Han virker som en bra fotballspiller, flink med ball og til å ta ansvar. Vi har savnet en litt tydelig midtstopper og det har vi fått inn med Jørgen.

Trener Mons Ivar Mjelde er trygg på at Hammer er en forsterkning for Start.

– Han er litt lik Mads som type. Veldig positiv, veldig utadvent og klar for å bidra i gruppa og miljøet. Han er storvokst, god i lufta men har også gode ferdigheter med ball langs bakken. En meget god midstopper som øker konkurransen og gjør oss bedre forspent i forsvaret.