Annonse

Fra ambulansehelikopter til Ullevål stadion


August Kvernland Tveide. | Foto. Randesund IL

Når herrelandslaget i fotball har utnevnt sin maskot til hjemmekampen mot Malta 10. oktober, falt valget på en sørlending. Nå har Randesund ILs August Kvernland Tveide sikret seg en plass på gressmatta. Veien til Ullevål ble litt mer dramatisk enn familien hadde håpet.

– Jeg tror jeg falt eller noe sånt, og fått noen gummiknotter fra kunstgresset i halsen. Jeg merka ingenting før ti minutter etterpå. Da begynte jeg å hoste å klarte ikke å puste, forteller August til KRS247.

Mor Kristin Tveide forteller om en dramatisk reise til Oslo.

– De ringte 113 med en gang. På sykehuset fikk han pustehjelp, og ble fløyet med helikopter til Rikshospitalet.

– Du skulle kanskje ønske en mindre dramatisk reise til Ullevål?

– Ja. Jeg hadde nok gladelig betalt billettene, forteller Kristin.

På Rikshospitalet finner faren til August frem et søknadsskjema og spør sønnen om han vil søke. Resten er historie.

August får ta med seg hele laget sitt og laglederne på omvisning på Ullevål Stadion, etterfulgt av landskamp. Hele laget ditt får servert mat og drikke. På kampen skal August være maskot på banen før og etter kampen.

Daglig leder i Randesund IL, Øystein Konradsen, mener det er en stor dag først og fremst for August og laget hans, men mener jobben som gjøres i klubben også fortjener oppmerksomhet.

– Det er alltid positivt med sånn omtale! Det er en stor dag for August og laget hans. Det jobbes bra i Randesund, og det legges merke til. Vi er 400 voksne som daglig gjør en dugnadsinnsats for barn og unge i Randesund, sier Konradsen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer