KRS247.no

Henter værvarsel...

Forsvarer tidspunktet for Pedersens avgang

Administrerende direktør i Start En Drøm AS, Even Øgrey Brandsdal er klar over at tidspunktet kan virke uvanlig med å gå ut med en slik nyhet som at hovedtreneren er ferdig i klubben, men begrunner dette med at de fortsetter med sin langsiktige tenkning.

– I Start så har det vært en markant endring. Vi har fått inn nye eiere som har satt seg nye mål og ambisjoner for Start i fremtiden. Og det gjør at vi for første gang på veldig mange år er i stand til å ta avgjørelser i et langsiktig perspektiv. Og det har vi vist i sommer med ansettelser i administrasjonen og å hente inn nye spillere, og det er helt naturlig at når det kommer inn en Tor Kristian Karlsen, som er sportslig leder, som til enhver tid har som oppgave å optimalisere det sportslige. Og da landet vi på det at situasjonen i dag ikke var optimal i et langsiktig perspektiv, og kom da til en enighet med Steinar i går om at det beste var å gå hvert til vårt, sier Even Øgrey Brandsdal til KRS247.

– Hvorfor nå?
– Det er fordi på det tidspunktet da vi hadde den samtalen så følte vi at vi hadde nok grunnlag til å si at situasjonen ikke var optimal i forhold til de langsiktige målene vi har satt oss, og da ønsket vi å kommunisere på det tidspunktet og effektuere det så fort det lar seg gjøre, forteller han videre.

– Var Steinar Pedersen en kortsiktig løsning?
– Steinar Pedersen kom inn i en tid hvor lå mer eller mindre med brukket rygg. Vi har kjempet i motvind i lang, lang tid, og han har vært lojal, han er glad i klubben og har vært helt perfekt for oss i den perioden vi har vært gjennom. Og så er det sånn i fotballen at ting endrer seg og Start er nok den klubben hvor ting har endret seg mest de siste månedene, og det gjør at det settes nye krav, nye ambisjoner, nye mål og da må man selvfølgelig vurdere hele organisasjonen på nytt igjen. Er den optimal eller ikke, og så har vi i forhold til hovedtrener landet på at vi ønsket en annen løsning, sier Brandsdal.

Hva som skjer med Erik Ruthford Pedersen og Andreas Jensen er foreløpig ikke klart. Bransdal forteller at de har fått fri noen dager. Etter det KRS247 erfarer skal keepertreneren i møte med Start på mandag for å diskutere sin fremtid i klubben.