Annonse

Tror på flere lokale A-landslagsspillere


Daglig leder i Agder fotballkrets, Kjell Johnsen med en norsk landslagsdrakt. (Foto: Kristian Risanger)

Det er nå fem år siden en sørlending hadde mer enn ti kamper for det Norske seniorlandslaget i fotball. Dagens landslagstropp inneholder bare en spiller fra agderfylkene, men trener i Start, Bård Borgersen og daglig leder Kjell Johnsen i Agder fotballkrets har stor tro på at Sørlandet vil fostre mange landslagsspillere i fremtiden.

– Jeg mener at spillerutviklingen er blitt veldig mye bedre de siste årene og jeg tror på sikt at vi vil se at det kommer flere sørlendinger på A-landslaget til Norge. Vi var heldige for noen år siden der vi hadde veldig mange gode fotballspillere, og det tror jeg vi får igjen.

Det sier Kjell Johnsen, som er daglig leder i Agder Fotballkrets. Han mener at man lokalt er bedre på utvikling av spillere enn noen gang, blant annet med bakgrunn i tiltak iverksatt av Norges Fotballforbund.

– Fotballforbundet har innført noe som heter landslagsskolen som er et strukturert opplegg for aldersbestemte spillere på vei inn i landslaget og gjennom landslaget, sier Johnsen.

Hovedtrener i IK Start, Bård Borgersen mener at man snart vil se flere lokale innslag på A-landslaget.

–  Det er kjempepotensial og kjempemuligheter her på Sørlandet. Dersom man ser på sørlandsfotballen kontra andre steder som eksempelvis Trondheim og Molde, så kan ikke jeg skjønne at ikke Sørlandet skal ha et godt utgangspunkt. Vi har et klima og en geografi som er veldig fornuftig, så jeg tror vi har masse muligheter, sier Borgersen.

Hør hele saken her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer