KRS247.no

Henter værvarsel...

Perlescoringer ødela Hoffs perfekte avslutning

Start taper den siste Tippeliga-kampen på Sparebanken Sør Arena etter å ha holdt nullen mot medaljekandidaten i 70 minutter. Men til slutt var det to drømmescoringer som avgjorde kampen til Branns fordel.

Men det var lite som tydet på at det skulle være så stor forskjell på lagene som tabellen viste de første minuttene. Brann virket veldig tafatte og lå dypt i en 4-1-4-1-formasjon mens Start hadde ballen. Det var også Start som var nærmest scoring med en kjempesjanse for Lars-Jørgen Salvesen fem minutter før pause. Han fikk stå umarkert fra rundt fem meter, men skjøt litt for svakt rett på Branns keeper Piotr Leciejewski.

Etter pause hadde Brann gjort to viktige bytter. Erik Huseklepp og Jakob Orlov hadde kommet inn og Huseklepp ble litt av en håndfull for Starts forsvar å håndtere. Men det var Start som kunne juble først da Robert Sandnes fikk servert ballen nydelig fra Tapio Heikkilä etter et godt slått hjørnespark etter 65 minutter. Sandnes markerte scoringen ved å gå ut på sidelinjen og slippe på legenden Espen Hoff til sin siste seriekamp i gult og svart.

Scoringen satte en støkk i Brann som begynte å presse mer og mer på for å få til en utligning. Det klarte de da Erik Huseklepp fikk altfor lang tid til å lade kanonen etter 70 minutter.

Men alle poengene skulle til Bergen, for defensivt har det ikke vært helt habilt hos Start utover i kampene. Og en feilberegning førte til at Daniel Braaten kunne servere midtbanespilleren Fredrik Haugen en glimrende ball som han sendte midt under tverrliggeren forbi en sjanseløs Håkon Opdal.

Start hadde store muligheter til å komme tilbake, både med å legge om til en mer offensiv formasjon og nok en drømmemulighet for Heikkilä som bommet på mål fra tre meter like før slutt.

Følg kampen her: