KRS247.no

Henter værvarsel...

Får skryt for talentarbeidet

Start har fått fire av fem mulige stjerner i den første klassifiseringen av norsk toppfotball. Det er like mye som Bodø/Glimt, Rosenborg, Brann, Stabæk og Vålerenga har fått og gir klubben midler fra en pott på 350 millioner kroner.

Det er Akademiklassifiseringsrapporten som ble lansert i går av Norsk Toppfotball som gir Start 122 poeng. Rapporten trekker frem Erlend Segberg, Eirik Wichne og Mathias Rasmussen som de mest produktive spillerne de siste to årene.

I rapporten skrytes det av utviklingsavdelingens trenerkorps som «rommer rutine og ungdommelighet, nasjonal og internasjonal spiller- og trener erfaring, og klubbens sportslige ledergruppe – teknisk hjerte – med representasjon fra politisk ledelse, administrasjon og sport fungerer godt.»

– Dette er inspirerende og et tydelig signal om at Start gjør mye bra på utviklingssiden. Det skal vi bygge videre på. Dessuten er det allerede mange spennende avtaler med lokale klubber på plass og med godt samarbeid skal vi få frem talentene på Sørlandet, sier Christopher Langeland som er styreleder i Start En Drøm AS til IK Starts nettside.

– Vi er stolt av resultatet og har fokus på oss selv for å bli enda flinkere og gjøre utviklingsstrukturene sterkere med ytterligere kompetanse og kvalitet. Samtidig er vi opptatt av samarbeidet med lokale klubber slik at det vi gjør i Start også kommer de andre klubber på Agder til gode, uttaler Bård Borgersen som er Starts utviklingsleder som også sier at det at de har fått fire stjerner betyr at klubben har et av de mest spennende utviklingsmiljøene i Norge.

Hvor mye klubben vil få av potten er foreløpig ikke klart.