Annonse

– En utrolig tung avgjørelse


Foto: Alf Otto Fagermo

Jon Hodnemyr satte en støkk i mange da han i dag kunne fortelle at tiden som fotballspiller på toppnivå er forbi. Men dette var ikke en rask avgjørelse.

– Jeg bestemte meg endelig i desember, men jeg har vært usikker helt siden jeg kom til Start, forteller Hodnemyr til KRS247 som synes det var hardt å slippe nyheten under morgenmøtet i dag.

– Jeg klarte bare å få frem to setninger før jeg begynte å hulke, sier han som kommer til å bli savnet i klubben han kom til på slutten av 2014-sesongen.

En klubb han absolutt har trivdes i, med tanke på det sosiale. Men det er en helt annen verden å være med i Tippeligaen enn i 2. divisjon.

– Det er mye mer krav til forventninger og mye mer press, og det toppet seg etter kampen mot Jerv. Jeg var selvfølgelig med på gleden sammen med lagkameratene, men jeg følte meg liksom ikke helt på topp, sier venndølen som sammenligner seg selv med Bilbo Lommelun.

– Det er som hobbiten, de er redde for den store verden. Det er også venndøler og dermed også inkludert meg. Jeg passer ikke i toppfotballen. Jeg elsker jo fotball, og kommer alltid til å spille fotball. Bare ikke på toppnivå, sier Hodnemyr.

Men hvorfor tror du at du slet med å tilpasse deg en verden med fotball på heltid?
– Det er vanskelig å si, men jeg er myk og følsom. Jeg er ikke den som klarer å la ting prelle av seg. Det er ikke hovedgrunnen til at jeg slutter, men det er en viktig del av toppfotballen å takle det og bruke det på en god måte. Det har ikke jeg gjort, sier han.

Nå blir tiden frem til sommeren å trene sammen med Vindbjart på kvelden og bli vandt med klareringsforbudet til Steinar Skeie. Hva som skjer på dagtid er han litt mer usikker på.

– Jeg skal prøve å finne meg en jobb. Det blir nok ikke så veldig lett. Jeg kan løpe etter og sparke en ball, men jeg tror det vil løse seg etter hvert, sier Hodnemyr som utelukker at vi kommer til å finne ham på McDonald’s i uniform.

– Det kan hende du finner meg der, men da bare for å spise, ler Jon Hodnemyr som kommer til å søke på politihøgskolen fra høsten.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer