KRS247.no

Henter værvarsel...

Friskmeldingen nær, det sportslige ikke tema

Når Start kaller inn til ekstraordinært årsmøte, skal klubbens økonomi reddes i 2015. Det sportslige skal ligge. Administrerende direktør, Even Øgrey Brandsdal, sier at det kun er snakk om salg av Swingen AS.

– Nå skal salget bare formelt godkjennes av årsmøtet, så går vi i overskudd for første gang dette årtusenet, sier Brandsdal til KRS247.

– Så dere skal ikke snakke om noe sportslig?

– Nei. Dette er et årsmøte, ikke et styremøte. Det sportslige diskuteres hele tiden i klubben, men ikke på årsmøtet. Det har vi styremøter til. Nå skal siste stein legges i vårt kuttprosjekt, og da er det lagt et varig fundament for fremtiden. Nå skal Swingen vedtas solgt som en formalitet, sier direktøren.

Swingen AS ble etablert i forbindelse med salg av Starthallen, der midler ble reinvestert i lokaler på Sparebanken Sør Arena. Dette er et heleid datterselskap av IK Start som eier 368 kvadratmeter lokaler på Sør Arena. Disse lokalene huset tidligere Start Toppfotball, men etter at klubbens administrasjon flyttet til ”mediesenteret” har lokalene vært utleid til MHWirth. Verdien er anslått til å være på 3,3 millioner kroner.

«Matti»-pengene

Start er av Norges fotballforbund plassert i såkalt rød sone, og må innen 31. oktober ha positiv bokført egenkapital. Salget av Matthias Vilhjàlmsson har bidratt i løsningen av den økonomiske situasjonen, selv om det var flere eierinteresser i spilleren.

– Klubben sitter selvsagt igjen med noe etter salget, selv om det forsvant en del på veien i det salget. Det skal som vanlig utbetales en sum til moderklubben. Opp igjennom årene har vi hatt velvillige investorer bidratt med kapital til spillerlogistikk når klubben har slitt økonomisk. De har da i varierende grad fått en andel i spillerne, og det forsvant noe til investorer også, sier Brandsdal.

Han understreker at klubben fortsatt jakter en erstatter for islendingen.

Hør intervju her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/217705790″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]