KRS247.no

Henter værvarsel...

– Det handler jo bare om å vinne nok kamper

Mads Stokkelien går trolig rett inn på Startlaget som skal møte Strømsgodset i Drammen på søndag. Spissen går rett inn på et lag som desperat trenger poeng etter fem strake tap.

Stokkelien forlot Start i 2012 for å spille for Stabæk. Den siste halvannen sesongen har han spilt for amerikanske New York Cosmos. Nå er publikumsyndlingen tilbake, bedre en noensinne.

– Jeg håper jo og tror at jeg har utviklet meg i en positiv retning. Nå har jeg spilt i flere forskjellige klubber, fått en del år bak meg og blitt mer rutinert. Jeg er blitt mer smartere i bevegelsene og vet hva som krever. Så har jeg jo hatt en god mentor i Raúl de siste årene og velger å tro at jeg har lært litt av ham, sier Stokkelien og ler.

25-åringen skal kombinere toppfotball med tannlegestudier. Han vil bosette seg i Oslo og det skal nå legges en plan for hvordan han skal inkluderes i Starts sportslige opplegg.

Fakta
mads stokkelien4 - foto Pål Lomeland

Mads Stokkelien (født 15. mars 1990)

Stokkelien debuterte for Start i eliteseriesammenheng i april 2009 mot Aalesund.

Han ble Starts toppscorer i 2009 med 10 mål og har til sammen spilt 68 kamper for Start og scoret 15 mål.

Før 2012-sesongen gikk han gratis til Stabæk. Her scoret han 18 mål på 48 kamper, før han ble solgt til New York Cosmos i 2014.

Han spilte halvannen sesong for den amerikanske klubben. På 38 kamper ble det åtte mål på spissen.

Stokkelien har 13 U21 landskamper for Norge i perioden 2009 til 2011.

– Nei, nå blir det litt pendling til Oslo på grunn av studiene mine der. Så nå skal jeg legge en kabal slik at jeg kan være med på så mange treninger som mulig og slik at reisebelastningen ikke blir for stor. Det naturlige vil være å ta de fridagene vi har til rådighet i Oslo. Kanskje de to første dagene etter kamp hvor vi har en fridag og en dag til restitusjonstrening.

– Du skal ikke trene med noen klubber nærmere Oslo hvis den muligheten byr seg?

– Hvis det blir en mulighet for det så tar jeg den. Men det blir jo noe jeg tar med Mons Ivar og trenerapparatet og sammen med dem ser hva som er mest hensiktsmessig.

Selv om den hans tidligere amerikanske klubb spilte på nivå to i USA er Stokkelien klar på at ligastandarden ikke er skiller seg vesentlig fra Norsk eliteserie.

– Skal jeg være helt ærlig, så synes jeg ikke det er veldig stor forskjell. Den største forskjellen vil jeg si er hvordan lagene er organisert. I tippeligaen og i Norge generelt er lagene bedre taktisk, men ferdighetsmessig er USA på nivå med tippeligaen, sier spissen som på 38 kamper scoret åtte mål for New York Cosmos.

– Hva tenker du Starts sportslige utfordringer?

– Nei, altså jeg kommer inn med friskt sinn og ser bort i fra at laget har vært i en litt tung periode. Jeg har vært med på tyngre perioder tidligere, der laget har ligget helt på bunnen. Vi er fremdeles over nedrykkstreken. Det er ti kamper igjen, en tredel av sesongen, så det er nok av tid igjen. Jeg velger å tro at en positiv opplevelse er det som skal til, før det hele snur.

Stokkelien har en enkel oppskrift for hvordan Start skal overleve i Tippeligaen.

– Det handler jo bare om å vinne nok kamper, sier han.

– Du får det til å høre veldig enkelt ut?

– Ja, men fotball er et enkelt spill. Du mnp ha flere poneg enn de tre lagene som ligger nederst for å holde deg i tippeligaen. Og jeg tror vi er i en gunstig posisjon og jeg er ikke skremt av de lagene som ligger rundt oss på tabellen. Vi har et godt lag, der det handler om å få tilbake selvtillit.