KRS247.no

Henter værvarsel...

– Det blir en kamp mellom 11 eller 12 lag

Tippeligaen 2015 er enda en årgang med bingoliga. For den som setter seg ned for å sette opp årets sluttabell, vil fort støte på problemer. Bodø/Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen mener mange tippeligalag er i samme båt denne sesongen, med liten og sårbar stall og vanskelig økonomi. Derfor blir tippingen veldig vanskelig.

– Det er vanskelig å si hvordan Tippeligaen 2015 vil gå. For vår del kan jeg si at vi er et lag som ønsker å være tippeligalag i 2016. Vi har mye ungt og det vil svinge litt i prestasjonene våre, forteller Halvorsen til KRS247.no.

– Hvilke utfordringer står Bodø/Glimt overfor i år?

– Mye ungt i stallen og på banen, men sånn skal det være! Nå har toppscoreren vår fra i fjor, Ibba Laajab, forsvunnet til Kina og det er jo alltid vanskelig, sier Halvorsen.

Dog har han et fremtidig ess i ermet. Alexander Sørloth har klubben stor tro på.

– Han skal ikke få bære hele byrden, så vi må få inn noen som kan bidra fremover på banen.

– Hva tenker du om oppkjøringen etter å ha blitt knust i Kristiansand?

– Vinner vi halvparten av kampene, som i treningskampene, kan vi leve veldig godt med det. Jeg fikk en del svar mot Start. Det var et negativt resultat, men dette må vi tåle. Vi står igjen klokere med tanke på hvem som er der de skal være og de som trenger mer tid før de er klare.

– Hvilke tanker gjør du deg om Tippeligaen 2015 forøvrig?

– Flere sliter, og det kan være redningen for mange av dem. Det blir nok 4, kanskje 5, lag som skiller seg ut i toppen. For de andre kan det bli en stor evig kamp med marginer og tøffe, jevne og tette kamper.

– Hva med Start?

– De har en veldig god startellever etter min mening. Som mange andre lag i Tippeligaen har de en liten stall som er sårbar for skader og suspensjoner. Vi er jo i samme båt selv, og kan ikke måle oss med de store klubbene.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/197285231″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]