KRS247.no

Henter værvarsel...

Bytter navn – igjen

Radio Sør og KRS247s aprilspøk: Sparebanken Sør Arena bytter navn til Radio Sør Arena. Det er klart etter en avtale inngått mellom Start, Sparebanken Sør og Kristiansand Lokalradio AS. Avtalen betyr penger i en slunken Startkasse og sterk merkevarebygging for både radiostasjonen og banken.

Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal. | Foto: Tor Erik Schrøder

Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal. | Foto: Tor Erik Schrøder

– Det ene er jo det økonomiske aspektet. Vi trenger alltid ekstra penger inn i kassa og jeg synes vi har fått til en vinn-vinn-situasjon, sier Starts administrerende direktør, Even Øgrey Brandsdal, til KRS247.

Avtalen har umiddelbar virkning, noe som betyr at navneskiftet vil tre i kraft i forbindelse med hjemmekampen mot Viking i morgen. Stadion skal hete Radio Sør Arena denne og de to neste sesongene. Når de nye navneskiltene kommer på plass, er foreløpig uklart.

– Det er en avtale som betyr mye for oss. Dette vil bety mye for vår profilering, sier daglig leder i Radio Sør, Knut Pereira.

Ikke et nytt forslag

Salgs- og partneransvarlig i Start, Arne Simonsen (venstre), og daglig leder i Kristiansand Lokalradio AS, Knut Pereira, signerte avtalen i går. | Foto: Lisa Sjursen

Salgs- og partneransvarlig i Start, Arne Simonsen (venstre), og daglig leder i Kristiansand Lokalradio AS, Knut Pereira, signerte avtalen i går. | Foto: Lisa Sjursen

Det å døpe om stadion til Radio Sør Arena begynte som en liten spøk på sidelinjen for noen år siden. Siden den gang har ideen vokst på de involverte partene, og i fjor begynte man å drodle. Til slutt spilte radiokanalen og idrettsklubben forslaget inn for klubbens hovedsponsor. Direktør i konsernstaben i Sparebanken Sør, Rolf H. Søraker, fikk forslaget like før nyttår. Han tente umiddelbart på ideen.

– Da denne forespørselen kom var vi positive fra første stund, bekrefter Søraker.

Det var ikke lett for banken å si fra seg stadionnavnet, men Søraker er trygg på at Sparebanken Sørs merkevare ikke svekkes av den nye avtalen. Han mener gjenkjennelsesfaktoren er stor nok, også i det nye navnet.

– Sparebanken Sør Arena er et navn som er godt festet. Vi tror veldig mange av Starts supportere og publikum vet at vi er en solid støttespiller til Start, sier Søraker.

Brandsdal er lettet og glad for at Sparebanken Sør har sagt ja til navneendringen.

– De har vist, nok en gang, sin generøsitet ovenfor Start. Vi har et utrolig godt samarbeid, de har vært partnere med oss over lang tid. De har sikkert visst at på et tidspunkt ville navnet endres. Det å kunne beholde en del av sin merkevare i fremtiden gjennom Radio Sør Arena vil jo være positivt for de, sier Brandsdal.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/256667372″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]