KRS247.no

Henter værvarsel...

Slutter i Start

Administrerende direktør i IK Start, Even Øgrey Brandsdal sa tidligere denne uken opp sin stilling i klubben. Han ønsker ikke å utdype hvorfor han blir den fjerde direktøren som forlater kontorene på Sør Arena på ti år.

– Jeg har sagt opp min stilling i Start og gitt styret en grundig redegjørelse for hvorfor, sier Brandsdal til klubbens nettside.

Han har seks måneders oppsigelsestid og lover å stå på helt til en ny direktør er på plass.

– Vi har mange arbeidsoppgaver og jeg kan forsikre at jeg skal jobbe hardt for Start ut oppsigelsestiden – eller frem til klubben har en ny leder på plass. Det viktigste nå er at hele Sørlandet fortsetter å mobilisere. De som jobber i klubben fortjener de beste rammevilkårene for å lykkes med målet om direkte opprykk, sier den avtroppende direktøren.

Spillerne ble informert etter å ha gruset nabo Sandnes Ulf 5-1 i en treningskamp i Starthallen i kveld. Tidligere på dagen hadde de andre ansatte blitt informert om beslutningen og styreleder Geir Tønnesland møtte også Brandsdal.

– Som styreleder synes jeg det er veldig synd at Even nå velger å si opp. Han har siden han startet i 2013 gjort veldig god jobb, og ledet klubben i en meget krevende økonomisk tid. Når Start nå har levert overskudd to år på rad, er grunnlaget for å bygge en fremtidig topp eliteserieklubb absolutt tilstede. Even vil heldigvis fortsette sitt arbeid i oppsigelsestiden, og styret starter nå arbeidet med å finne hans erstatter, sier styrelederen som ikke ønsker å kommentere grunnen til Brandsdals oppsigelse av hensyn til klubbens medlemmer og det kommende årsmøtet i klubben på mandag.

Even Øgrey Brandsdal kom til IK Start i 2013 og overtok som administrerende direktør for Magne Kristiansen i 2014.