KRS247.no

Henter værvarsel...

Ble matchvinner igjen

Mathias Bringaker ble superinnbytter igjen og fikk kriget inn vinnermålet da Sarpsborg 08 gjestet Sparebanken Sør Arena søndag kveld. Start klatret over nedtrykksstreken og påførte østfoldingene sitt syvende strake tap i Eliteserien.

Det var en stillingskrig i store deler av kampen og Sarpsborg 08 var nærme scoring flere ganger. Nærmest var de da Patrick Mortensen fikk en pasning av Amin Askar etter drøye kvarteret. Dansken kunne satt ballen i åpent mål, men Elliot Käck stod i veien og ballen gikk istedet i tverrliggeren.

Akinyemi uten mål igjen
Etter hvilen fortsatte sjansesløseriet fra begge lag og både Geir Bakke og Kjetil Rekdal gjorde etter hvert noen endringer på lagene. Mathias Bringaker ble byttet inn etter drøye timen for en Adeleke Akinyemi som nok en gang måtte gå målløs av banen. Geir Bakke byttet inn Harmeet Singh ti minutter senere og gjorde et bytte til åtte minutter senere før Kjetil Rekdal tok ut Tobias Christensen og satte inn Niklas Sandberg.

Seks minutter før slutt begynte håpet om mål å renne ut for begge lag som hadde slitt med å få til den siste finishen på den siste tredjedelen av banen.

Scoringen som sendte Start til himmels
Men så, etter 87 minutter får Start et hjørnespark. Eirik Wichne gikk ut for å ta det, men fikk beskjed om at den skulle Elliot Käck ta stedet. Det var et lurt valg fordi svensken slo presist inn i feltet. Simon Larsen var dyktig innenfor 16 meteren og satte ut Sarpsborg 08s keeper Aleksandr Vasyutin som måtte gi retur. Der var Mathias Bringaker våkent fremme og fikk kriget ballen over streken. Vasyutin pådro seg et gult kort for protester i forbindelse med socringen fordi han mente nok at det skulle vært blåst frispark istedet for mål til Start.

Bortelaget hadde muligheten til å kunne utligne helt på overtid av overtiden, men til tross for at alle Sarpsborg 08s spillere, inkludert Vasyutin, var fremme på hjørnesparket til Kristoffer Larsen, fikk Start klarert til innkast før dagens dommer, Trygve Kjensli blåste i fløyta.

Følte han skulle gjøre en forskjell
– Det er nok et veldig stort øyeblikk å komme inn og avgjøre den kanskje viktigste kampen vi spiller i år, sier Bringaker til KRS247 i pressesonen etter kampen. Siddisen hadde på følelsen at uansett når han kom inn så ville han komme inn og gjøre en forskjell.

– Hva skjer på målet?
– Simon [Larsen] stusser først inn mot keeper, han gir retur, så får jeg stusset ballen. Ballen gikk over linjen, og det som skjer når den går over er ubeskrivelig, sier superinnbytteren som tror det blir godt å få en pause etter et tøft kampprogram de siste par ukene.

Starts neste kamp er borte mot Tromsø den 21. oktober kl. 18:00.