KRS247.no

Henter værvarsel...

– Ber om forståelse for de valgene vi tar

Direktør i IK Start, Even Øgrey Brandsdal har nå tatt bladet fra munnen og avgitt en statusrapport på hvor klubben står i det økonomiske landskapet etter spillersalg, nedbemanninger og lønnskutt.

I en blogg som er publisert på ikstart.no og på hans personlige Facebook- profil skriver han at han har knalltro på at klubben leverer fra seg et regnskap med sorte tall for første gang på denne siden av årtusenet.

Veien dit har imidlertid vært lang og har medført en stadig slankere administrasjon og spillerstall.

– Fjorårets økonomiske resultat ga et underskudd som medførte at klubben satt med en negativ egenkapital på 1,3 millioner. Samtidig viste prognosen for 2015 at dersom vi ikke gjennomførte tiltak ville klubben tape ytterligere 8 millioner. Hvis ikke vi gjorde noe var klubbens 110-årige historie over. Vi vendte opp med en tiltaksplan som skulle sørge for at vi kuttet ca 10 millioner i kostnader for 2015. Med en omsetning på ca 54 millioner er dette et betydelig kutt, skriver Øgrey Brandsdal.

Han minner om at klubben da den ble plassert i rød sone av Norges fotballforbund i praksis er satt under administrasjon.

– Alle spillerkjøp og ansettelser skal godkjennes av NFF. Det betyr det at vi verken kan ansette personer eller kjøpe spillere med mindre klubben er mer eller mindre økonomisk friskmeldt.

Øgrey Brandsdal lever godt med at det han kaller ”eksperter” mener klubben er på villspor.

– Slike uttalelser kommer gjerne fra noen som har glemt eller ikke fått med seg hvor klubben var for 6 måneder siden – eller som ikke forstår økonomi. Kostnaden med å ansette en sportssjef og samtidig kjøpe nye spillere er et større syvsifret beløp. I det lange løp kan det lønne seg, men i et år hvor alle i klubben jobber knallhardt for å få reddet klubben fra konkurs er nok ikke timingen på dette ideell.

I løpet av august vil regnskapet for første halvår foreligge. Da vil man få et nøyaktg svar på hvordan situasjonen er.

– Vi er nær mållinja, men dersom vi ikke har oppnådd positiv egenkapital risikerer vi poengtrekk for årets sesong. Vi har tatt mye kostnader første halvår med bakgrunn av nedbemanning, og effekten blir ikke veldig synlig før siste halvår. Den største faren vår er at vi ikke har positiv egenkapital i slutten av oktober. Har vi ikke det mister vi vår profflisens og vi vil ikke lenger være toppklubben på Sørlandet, skriver Øgrey Brandsdal og fortsetter.

– Vi har knalltro på at vi i år leverer positivt resultat for første gang dette årtusenet og vi skal også spille tippeligafotball i 2016. Det skal vi klare gjennom knallhard jobbing og tro på det vi driver med.

Han ber om at publikum på Sørlandet kjenner sin besøkelsestid i en vanskelig situasjon.

– Alt vi ber om i år er forståelse for valgene vi tar og håper at alle møter opp på våre hjemmekamper for å gi støtte til en klubb som trenger det som mest.