KRS247.no

Henter værvarsel...

Ajer er viktigst for Starts sesong

Det blir en ny neglebitende sesong for alle vi som har hjerte for Start. Det er iallfall dommen fra både VG, TV 2 og Fædrelandsvennens eksperter, som mener Ajer blir et være eller ikke-være for klubben. Våre eksperter skal si sin dom over Start i god tid før sesongstart.

I VGs tabelltips for årets sesong, kalt «Lupen», setter de Start på en kvalifiseringsplass. De mener Kristoffer Ajer og Jesper Mathisen blir viktige brikker for laget denne sesongen. Mathisen har fungert som en mentor for diamanten Ajer.  Avisen gir Håkon Opdal terningkast 3 og et pluss er selvfølgelig hans rutine, men peker på at det kan virke som toppen er nådd. Forsvaret får også terningkast 3 og stiller spørsmål ved balansen i de nye forsvarsspillerne kontra de som har vært en stund i klubben.

Få alternativer på midten, fremme og på benken
Midtbanen får også samme skussmål med at det er en god sammensetning på midten med Ajer, Gummi og Owello, men at de har mistet mye fart på kantene ved at både Asante og Tripic ikke lenger er i klubben. Angrepet får også terningkast 3 med mye rutine i herrene Espen Hoff og Espen Børufsen med Matti helt fremst. Men det er få alternativer til denne trioen og det er ikke mye fart eller mye mål som blir scoret. Benken får terningkast 2 og avisen tror det kan være et for stort ansvar å legge på ungguttene at de skal ta ansvar for hele Sørlandet med å komme inn som jokere.

Kvalikplass også hos TV 2
Fotballekspertene hos TV 2 tipper også Start på kvalifiseringsplass og trekker som VG frem Ajer som en viktig spiller for klubben. Tidligere Start-spiller, nå fotballekspert, Ole Martin Årst, mener at spørsmålstegnene som stilles med tanke på økonomien i klubben og ikke minst hvordan laget fremstår etter salgene som har blitt gjort denne vinteren er for store.

Nedrykkskamp hos FVN
Allerede i februar lanserte sportsleder i Fædrelandsvennen, Pål Jørgensen, at årets sesong blir en kamp om å beholde plassen. Han viser blant annet til at de har blitt for mange bom fra dagens ledelse i forhold til spillerkjøp og han sier at de kanskje ikke har den fingerspissfølelsen eller sportslig nok kompetanse i det vanskelige markedet. Jørgensen sier også at klubben bør være klare på at de ikke bør bruke penger de ikke har på forsterkninger i sommer og at de som er på utgående kontrakt etter denne sesongen og ikke har levert varene, bør finne ut hvor døra er.

Vårt tabelltips er ikke helt klart enda, men det er bare å følge med her på nettsidene så skal vi komme med vår dom over hvem vi tror havner i nedrykksstriden og hvem som kan løfte trofeet i november.