KRS247.no

Henter værvarsel...

Vil at Kilden skal våge mer

Kilden Teater- og konserthus har lagt bak seg en sesong med rekordoppslutning og flere fulle forestillinger og det som har gledet direktøren mest er at vågestykkene har slått til. Det lover han flere av kommende sesong.

– Hvis vi ser på 2016 så talte vi opp 190.000 besøkende på i alt 906 arrangement når vi tar med teateret som vi spiller på barneskolene rundt forbi. Det er eventyrlig, men det har blitt det fordi folk vil ha det, altså folk strømmer til Kilden hele året, sier Hans Antonsen til KRS247.

Han tenker at de har fått til en god miks ved huset der du kan gå og få en fin klassisk konsert, møte et teaterstykke eller en opera som utfordrer, i tillegg til humorshow og lokale og internasjonale stjerner som spiller konserter.

– Så det er mangfoldet som er suksessen og det at folk har lyst på dette mangfoldet, understreker direktøren.

– Hva har imponert deg mest med tanke på responsen oppsetningene har fått?
– Det er jo alltid en glede å se folk strømme til foajeen på Kilden. Jeg synes det kanskje aller mest når vi gjør noen vågestykker. For noen uker siden laget en symfoniorkesterkonsert med dataspillmusikk, så ble det jo fulle saler. Men et helt annet publikum enn de som vanligvis går på Kristiansand Symfoniorkester sine konserter, og jeg håper jo at den type eksperiment også skal føre til at enda flere oppdager skjønnheten i den musikken eller får interesse for teater når vi også eksperimenter litt på teatersiden, sier Antonsen.

I det programmet som ble lansert i dag, skal symfoniorkesteret i august invitere til en symfoniorkesterkonsert som hyller filmmusikkens ukronede konge, John Williams. Han har komponert blant annet musikken til «Star Wars», «Harry Potter», «Indiana Jones», «Haisommer» og «E.T.». I tillegg skal Nasrin Khusrawi og Kadir Talabani, kjent fra «Et dukkehjem», delta sammen med ti andre i et ganske spesielt stykke allerede neste uke, nemlig «Juryen».

– Det er et stykke som handler om et rettsdrama der juryen plutselig snur fordi det er en som tenker at denne saken ikke er opplagt. Det tror jeg kommer til å ryste mange, fordi du ser dine egne fordommer igjen i stykket, sier Antonsen.

Han trekker også frem blant annet fiskefarsen «Kveiteprinsen», som har premiere 27. mai, «Sult1», som har premiere 10. november og en veldig spesiell variant av Mozarts «Requiem».

– Vi setter opp den gamle kjente dødsmessen, kaster ut de latinske tekstene for koret der og kommer inn med tekster som er skrevet av ungdommer som går på Avdeling for Barn og Unges Psykiske helse på Sørlandet Sykehus, som handler om deres smerte, deres lidelser og deres fortvilelse. Forfatteren Rune Belsvik har bearbeidet disse tekstene også tar vi de inn og synges av kor av 100 ungdommer fra tre videregående skoler. Det kommer til å bli helt spesielt, og det er sånne opplevelser som jeg tror du bare kommer til å finne på Kilden, avslutter Hans Antonsen.

Hør mer her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/315055901″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

Se hele oversikten i magasinet, som ble lansert i dag.