KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vi vil være et supplement til Kilden

Denne helgen er det offisiell åpning av Q42. Et bygg som har blitt kalt for et prestisjeprosjekt for Filadelfia, men det er kun snakk om et samarbeid mellom Filadelfia og andre mer kommersielle aktører.

– Ja, altså Filadelfia står bak sammen med BRG og HSH, men det er Kristiansand Kongressenter som tar seg av den kommersielle utleiebiten slik at Filadelfias lokaler som brukes til møter, kan leies ut til alle, sier Charlotte Beckmann Østeby fra Kristiansand Kongressenter til KRS247.

Hun er overveldet over responsen bygget har fått så langt etter at dørene ble åpnet første gang den 6. november. Vi har tidligere skrevet at Vår Jul opplevde ny rekord og satte sågar opp en ekstrakonsert. Det samme gjorde Oslo Gospel Choir, som også hadde konsert på Q42 før jul. Denne helgen blir det offisiell åpning med næringslivsseminar, åpningsfest og konsert med Secret Garden.

Har det vært et overordnet mål om å konkurrere med Kilden om å være den store konsertscenen i byen?
– Det er mange som spør om vi er en konkurrent til Kilden og jeg vil heller si at vi er et supplement fordi vi har en sal og møterom som er på en helt annen basis enn Kilden. De har fantastiske lokaler for mye, så kan vi være med på å supplere dette med en mer digital scene. Vi er mer et kongressenter enn et kulturbygg på en sånn måte, forklarer Beckmann Østeby.