KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vi er der vi skal være

Humorist og musiker Espen Beranek Holm er en av tre sangere på scenen når operaen Kveiteprinsen settes opp på Kilden. Det betyr mange roller, raske klesskift og mye løping. Det virker til å være under kontroll, mener han, siden det ikke er fullt av prøver i dagene opp mot premieren.

– Det er en god stemning i gruppen. Jeg tror vi er der vi skal være for premiere i morgen, sier Beranek Holm til KRS247.

Han har vært borti adskillig mer arbeid like i forkant av premieren, noe han ser på som et godt tegn.

– Det gir meg et godt tegn fra regi, sier han.

Det er tre sangere (Nils Harald Sødal, Tuva Semmingsen og Espen Beranek Holm) og tre musikere på scenen (James Duddle, Henning Seldal og Øystein Heide Aadland) og det blir travelt. Tre sangere skal bekle mange roller med mange skift. Da er den store scenen en liten utfordring.

– Når scenen i Kilden er såpass stor som den er, så blir det mye løping. For hvert skift er det nesten som en 60 meter. Så skal man synge helt uanfektet med full spurtpuls, humrer Beranek Holm.

Det skal tydeligvis koste litt når Kveiteprinsen kommer «hjem». Det hele utspiller seg ved et oppdrettsanlegg på Sørlandet. Saltvannsallergikeren Kvalstein (Nils Harald Sødal) møter igjen barndomskjæresten Lyrill, som hennes far vil gifte bort til en sikoppdretter fra Hurdal. Og før Kvalstein vet ordet av det virvles han inn i et finmasket garn av genmodifiserte fisk og mennesker, nedfryste forskere, stupide østlendinger, statsledere og en livsfarlig russisk kongekrabbe. Det pussige og absurde står i sentrum, med andre ord. Men det var ikke selve forestillingen som var det mest sprø for Beranek Holm i denne forbindelse.

Da Åsleik Engmark døde brått i februar, ble alle i forestillingen berørte av dette. Engmark, som har skrevet forestillingen sammen med Jon Rørmark og Askild Hagen, var tiltenkt regissørrollen for vårens oppsetting. At han plutselig forsvant, preget Beranek Holm.

– Det var helt sprøtt og forferdelig trist. Jeg skjønte det ikke på mange dager, egentlig. Det var virkelig et sjokk. Jeg hadde jobbet litt med Åsleik litt før dette, men gledet meg stort til å gå i dybden med noe som var hans. I tillegg til å ha vært en vital del av det Oslobaserte miljøet, så har han gjort seg bemerket på riksplan. Han er mye mer enn Severin Suveren og Knerten, sier musikerhumoristen.

Kveiteprinsen har premiere på Kilden i morgen, lørdag.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/324576254″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]