KRS247.no

Henter værvarsel...

– Veldig spent på hva Sorthe mener

Forfatter Trond Arntzen har lenge jobbet for bevaring av gamle Kristiansand Teater, ofte kalt Agder Teater. Han synes saken har så mange politiske krumninger at det er veldig vanskelig å spå utfallet.

Trond Arntzen - FOTO: Glenn Th. Faannessen

Trond Arntzen – FOTO: Glenn Th. Faannessen

– Vi er midt i en prosess med dette bygget, og jeg har en følelse av at politikerne er litt i tenkeboksen. Det var et flertall for riving, men det klare flertallet er ikke der lenger.

Arntzen påpeker at dette igjen hever nye problemstillinger, og han er spesielt spent på hva kulturdirektør i Kristiansand kommune, Stein Tore Sorthe, mener om bygget. Arntzen tror det er knyttet mye spenning til hva kulturdirektøren mener i saken.

– Vi møter opp på kulturstyremøtet for å høre, først og fremst. Det er spennende å høre hva direktøren har å si. Jeg personlig mener at bygget står for arkitekturhistorie, kulturhistorie og kunsthistorie. Dessuten ligger det midt i denne kulturaksen det snakkes om.

Bevaringssiden delt

– Hva om vi ikke river? Hva gjør vi da? Her er vi som ønsker å bevare delt. Det første vi må gjøre, er å få åpnet bygget, fastslår Arntzen.

Bygget har vært stengt siden Agder Teater flyttet til Kilden, noe Arntzen mener er meningsløst.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/188312652″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]