Annonse

– Veldig spent på hva Sorthe mener


Foto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com

Forfatter Trond Arntzen har lenge jobbet for bevaring av gamle Kristiansand Teater, ofte kalt Agder Teater. Han synes saken har så mange politiske krumninger at det er veldig vanskelig å spå utfallet.

Trond Arntzen - FOTO: Glenn Th. Faannessen

Trond Arntzen – FOTO: Glenn Th. Faannessen

– Vi er midt i en prosess med dette bygget, og jeg har en følelse av at politikerne er litt i tenkeboksen. Det var et flertall for riving, men det klare flertallet er ikke der lenger.

Arntzen påpeker at dette igjen hever nye problemstillinger, og han er spesielt spent på hva kulturdirektør i Kristiansand kommune, Stein Tore Sorthe, mener om bygget. Arntzen tror det er knyttet mye spenning til hva kulturdirektøren mener i saken.

– Vi møter opp på kulturstyremøtet for å høre, først og fremst. Det er spennende å høre hva direktøren har å si. Jeg personlig mener at bygget står for arkitekturhistorie, kulturhistorie og kunsthistorie. Dessuten ligger det midt i denne kulturaksen det snakkes om.

Bevaringssiden delt

– Hva om vi ikke river? Hva gjør vi da? Her er vi som ønsker å bevare delt. Det første vi må gjøre, er å få åpnet bygget, fastslår Arntzen.

Bygget har vært stengt siden Agder Teater flyttet til Kilden, noe Arntzen mener er meningsløst.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar