KRS247.no

Henter værvarsel...

Tilbyr julekonsert blottet for nisser og glitter

Det er ikke bare gamle travere og A-kjendiser som reiser landet rundt for å spre julestemning. Trygve Skaug har de siste årene også reist rundt og i samarbeid med Star Of Hope gjester han Kristiansand i kveld med «Seine Natt Desember».

– Det er femte året jeg reiser på tur med dette. Det begynte vel egentlig med at jeg lekte med gitaren min og spilte noe bluesarrangementer, så gled det over i «Deilig er jorden». Så ble sangen litt ny for meg med å spille den på en slik måte. Etter hvert begynte jeg å se på andre julesanger jeg er glad i, og siden ble det til slutt et repertoar nok til en konsert, forteller Skaug til KRS247.

Han reiser relativt lett med kun tre personer og et knippe gitarer. I tillegg har han oversatt en del sanger på nytt, blant annet gamle julesanger og samtidig skrevet noen nye. Den nyeste, er en norsk versjon av Maria Menas låt «Home For Christmas».

– Det var litt gøy. Jeg er jo da veldig stolt av å være med i den eksklusive klubben som foreløpig bare består av en person som har fått lov til å oversette den sangen. Hun spurte om jeg kunne forsøke, så likte hun den og fikk være med på tur. Vi hadde en urfremføring av den i Gamle Aker på søndag og det var veldig stas. Den har blitt til «Jula hjemme» og handler på en måte om det samme og er veldig lik, men bare på norsk, sier Trygve Skaug.

Hør hele intervjuet og en akustisk fremføring av «Jula hjemme» her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/295481810″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]