KRS247.no

Henter værvarsel...

Til Oslo med «Mariamira»

Til helgen skal en gruppe fra Kristiansand kulturskole delta med en forestilling på Det norske teateret i Oslo. Det ser de frem til.

Fra venstre: Gard Fauchald, Vilde Sørensen Vabo og Mari Kaalaas, instruktør (Foto: Alf Otto Fagermo)

– Vi har vært med på en festival, DUS-festivalen, som først og fremst foregår regionalt og ut av disse teatergruppene som er med på den regionale festivalen, så blir det plukket ut noen få grupper som får lov til å spille på Den norske scene i Oslo. I år var det 12 av 73 grupper som ble plukket ut, så vi er kjempefornøyde med å være med, forteller instruktør ved Kristiansand kulturskole, Mari Kaalaas til KRS247.

Stykket som kulturskolen skal vise frem heter «Mariamira» og gir et bilde av hvordan livet som flyktning egentlig er ganske likt for de nye landsmennene nå som det var for nordmenn under krigen.

– Det er et stykke som handler om flukt og det er en parallellhistorie mellom Maria og Amira der Maria er en flyktning i sitt eget land, altså Norge under 2. verdenskrig og der Amira er en flyktning fra Syria i 2017. Så viser det seg jo da at disse historiene kanskje er litt likere enn man tror, forteller Vile Sørensen Vabo.

Forestillingen spilles fredag kveld kl. 20 og 21:30 på Det norske teateret, men det er også en generalprøve i Musikkens hus tirsdag 17:00.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/321741011″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]