KRS247.no

Henter værvarsel...

Ti år med Klypa

For ti år siden skapte den tidligere bankmannen Thomas N. Ryste fenomenet Klypa. Det viste seg å bli en såpass stor suksess at det ble hans levebrød.

– Det har liksom alltid vært noe i meg. Jeg har drevet med revy og sånt siden jeg var liten. Jeg har hatt en plan, men tok bare en utdannelse for å ha noe å falle tilbake på når jeg blir lei av å være skuespiller. Så vi prøvde en sommer å lage noen filmer og etter hvert så har det bare ballet på seg, forteller Ryste til KRS247.

Thomas N. Ryste (Foto: Alf Otto Fagermo)

Thomas N. Ryste (Foto: Alf Otto Fagermo)

Han har lagt ut filmer på YouTube siden 2007 og ble for alvor kjent for det norske folk med skikkelsen Kjell «Kjellen» Bigseth under TV 2 sine valgsendinger for fire år siden.

– Det er han som tar mest plass i showet mitt også. Han er litt selvutnevnt forsanger for de andre, sier Thomas Ryste som spiller fire ulike karakterer i årets oppsetning.

– Det faller seg ganske naturlig å skille mellom karakterene, men jeg har tatt meg selv i å stå på scenen og se nøye på hva jeg har tatt på meg for å huske om det er rett person, sier han.

Både Ryste og «Kjellen» var veldig overrasket og skuffet over at værgudene ikke sørget for at været stod til forventningene.

– Jeg trodde det var sommer hele forbanna året altså, men neida. Nå skulle jeg gå meg en runde og opp hit og ble gjennomvåt i føttene og alt, så det var ikke mye sol å skimte her, sier Ryste som «Kjellen» Bigseth.

Hør hele intervjuet med både Ryste og «Kjellen» her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/231807335″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]