KRS247.no

Henter værvarsel...

Teatervenner hyller kjær regissør

For et halvt år siden mistet Kristiansand et stort teatermenneske. Mot slutten av måneden ville Alex Scherpf ha fylt 60 år, og i den forbindelse blir det satt opp en hyllestforestilling på Kilden. «Kjære Alex» heter den, og det er tre av hans gode venner og samarbeidspartnere som står bak.

Hilde Hefte tok initiativet til forestillingen lørdag den 21.februar.

– Det måtte gå litt tid etter han døde før en orket å ta tak i det, men nå tror jeg det blir en blanding av at dette er gøy å gjøre, samtidig som det er en bearbeidelse for oss. Og så er det veldig morsomt å stå på scenen sammen igjen. Det er alle sidene på ei gang føler jeg, sier sangeren.

Hun syntes det ble naturlig å gå helt tilbake til begynnelsen av vennens teaterkarriere, da hun, Ole Geir Feste og Sven Henriksen satt opp skuespill og kabareter med Scherpf som regissør.

– Det kunne ikke bli en kulturmønstring hvor en viser hvem som har jobbet med Alex. Samtidig vil en ikke utelate noen, sier sangeren.

Tom Lid har tegnet portrett og har ansvar for scenografien.

Tom Lid har tegnet portrett og har ansvar for scenografien.

Når hun og medspillerne står på scenen lørdag kveld, har de med seg Knut Nærum som konferansier og Per Elias Drabløs som kapellmester.

– Denne forestillingen er jo først og fremst for å hylle Alex, men det er også en gave til det trofaste publikummet som kom og så på oss i alle de årene vi holdt på. De får et gjenhør med musikken og også et gjensyn med oss. Det er melankolsk og samtidig veldig godt, sier Sven Henriksen, sangeren og skuespilleren har tatt turen sørover for å være med sine gamle kolleger.

Responsen blant publikum har vært fantastisk stor, forteller en overveldet Hefte:

– Jeg hadde håpet på det i utgangspunktet, siden det er ganske mange som er glad i Alex og som vil ha et gjenhør med det vi har gjort, men at første forestillinga skulle fyke ut på et knips, det var overraskende, gøy og flott!

For alle tre kommer lørdagskvelden til å bli en blanding av glede og savn. Ole Geir Feste var med i den første oppsetningen Scherpf regisserte i Kristiansand:

– Jeg gleder meg til det, og selvfølgelig savner jeg Alex oppi det her. Når jeg hører melodiene og ser de to andre, så er det jo noe som mangler på et vis. Jeg håper det kan være en gave til en god venn det vi skal gjøre.

Hør hele intervjuet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/192106305″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]