KRS247.no

Henter værvarsel...

Teatersjef provosert av anmeldelse

Da Birgit Amalie Nilssen leste anmeldelsen av hennes debutstykke som teatersjef, ble hun så oppgitt at hun skrev et innlegg på sin egen personlige side på Facebook.

Anmelderen Nilssen reagerte på var Emil Otto Syvertsen fra Fædrelandsvennen. Han ga forestillingen terningkast 3, under tittelen ”Likestillingskamp i flau vind”.

Teatersjef, Birgit Amalie Nilssen | Foto: kilden.com

Teatersjef, Birgit Amalie Nilssen | Foto: kilden.com

Den ferske sjefen for Agder Teater mener anmelderen leter på feil sted, når han ser etter kvinnekamp og feminisme i en musikalsk komedie om hverdagen til fire venninner.

– Jeg svarte spontant på den på Facebook, fordi jeg opplevde at vi ikke ble anmeldt for hva vi hadde gjort, men hva vi burde gjort i stedet. Det var det jeg reagerte på. Det er klart at man aldri skal krangle med en anmelder. Anmelderen skal få være subjektiv, mene det han vil og trille terningen som han vil. Men jeg opplevde at den anmeldelsen i veldig stor grad handlet om hva vi heller burde ha gjort. Jeg etterlyste en anmeldelse av det vi faktisk gjorde, sier Nilssen til KRS 247.

Teatersjefen lar seg ikke skremme av negativ omtale i debuten.

– Jeg diskuterer sak og ikke person og hvis blir det en debatt av dette, er det en debatt jeg er klar til å ta, sier Nilssen.

KRS247 sin anmelder ga stykket, «Det perfekte liv» 4 av 5 stjerner, med tittelen «fornøyelig tidsklemme».

Hør hele intervjuet med Birgit Amalie Nilssen her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/187483944″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]