Annonse

Tar barndommen sin til scenen


Foto: Hanne Holberg

I januar, drøye tre måneder etter TV-dokumentaren i «Vårt lille land» som fortalte historien om hva som skjedde i Kjempeveien 11 på 60- og 70-tallet i hjemmet til Rune Andersen, kommer forestillingen «Lykkeliten» på Kilden. Dette er en forestilling om barndom, men som absolutt ikke passer for barn.

– Vi har opplevd ting som barn ikke skal oppleve, så barn bør ikke komme på denne forestillingen. Jeg vil si det så rett ut, men det er viktig at voksne kommer. Alle voksne bør ta innover seg dette. Det er det vi håper dette skal bidra til, en bevisstgjøring om temaet vold og overgrep mot barn. Fordi det foregikk ikke bare på 60- og 70-tallet, det foregår i dag, i stort, stort omfang. Så det er viktig at vi får voksne bevisstgjort det og at de melder i fra. Bare de mistenker at det foregår noe som ikke bør foregå overfor barn i deres nabolag, i nær krets eller deres nære familie, uansett hvor det er. En er faktisk pliktig til dette ifølge nye norske lover, ikke bare er du pliktig til det, men det er faktisk straffbart å ikke melde fra, sier Andersen til KRS247.

Men selv om forestillingen vil ha et alvorlig preg, blir det ikke bare sterke historier.

– Det blir en humoristisk forestilling som omhandler et alvorlig tema. Det som er alvorlig, skal være alvorlig og det er et par vonde passasjer. Men det er også veldig mye gøy og det skal vi gjøre enda gøyere, sier Rune Andersen som skal hente inn eksperthjelp for å få komprimert alt stoffet ned til en forestilling på rundt 75 minutter.

– Nå reiser jeg og Pål [Mangor Kvammen, red. anm] til Oslo, inn til Knut Nærum og Kjetil Kooyman, som jeg har jobbet med i over 20 år, begge to. Også skal vi kna på plass det endelig manuset som jeg begynner å tråkke etter nå, forteller han videre og lover at det blir mye kjent stoff også.

– Det blir parodier, jeg kommer ikke unna det. Humor er veldig viktig verktøy til å håndtere både sorg, sykdom, traumer og også død. Humor er det viktigste verktøyet jeg har i verktøykassa mi, så parodier, imitasjoner og musikk vil det også bli, så det blir en veldig sammensatt forestilling som også livet er, sier Andersen.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer