KRS247.no

Henter værvarsel...

Tangakavalerene er endelig tilbake

Når Orangutang har premiere den 27. mai er det en etterlengtet begivenhet i Kristiansand. 

Kjell Hjelmerud og Sigrid Bjørnaali med Rune Andersen i en skvis i et av de nye tanganumrene. Foto: kilden.no

Kjell Hjelmerud og Sigrid Bjørnaali med Rune Andersen i en skvis i et av de nye tanganumrene. Foto: kilden.com

– Alle glitrer i øynene når de snakker om Tangakavalerene, sier teatersjef Amalie Nilssen.

Som haugesunder opplevde hun ikke revygjengen i sine glansdager, men hun har ledd godt av gamle opptak.

– De har på en måte alt å tape, for de var så populære. Det at de er så modige å hoppe på en reunion nå, det er utrolig tøft av dem! Når de står på scenen er de et dødsbra sammensveiset ensemble, akkurat som de var for nitten år siden, smiler Amalie Nilssen.

70 prosent av billettene til de 22 forestilingene er allerede solgt.

Rune Andersen synes det er gøy, rart, merkelig og spennende å sette opp en ny tangarevy. Foto: kilden.no

Rune Andersen synes det er gøy, rart, merkelig og spennende å sette opp en ny tangarevy. Foto: kilden.com

– Vi er forferdelig glade og lykkelige over at folk faktisk vil se og oppleve Tangakavalerene før de har sett kritikken, samtidig vil vi veldig gjerne innfri de forventningene folk har til oss, sier Rune Andersen.

Kristiansanderen er blitt en kjent komiker i hele landet siden forrige runde med de andre tangakavalerene: Knut Nærum, Kjell Hjelmerud og Sigrid Bjørnaali. På tross av at de alle fire er blitt over 50 år, kjører de et høyere tempo nå:

– Vi har kjappere skift enn før, sier Sigrid Bjørnaali etter å ha studert gamle opptak, – det krever litt mer, men vi er veltrimmete alle sammen. Det grå håret er bare utenpå, inni er vi like unge og sprelske!

Knut Nærum har takket for seg i Nytt på nytt, men blir å se i minst 22 forestillinger på Kilden fremover. Foto: kilden.no

Knut Nærum har takket for seg i Nytt på nytt, men blir å se i minst 22 forestillinger på Kilden fremover. Foto: kilden.com

– Den energien kommer fra den lysten vi lenge har hatt til å komme sammen og lage en ny sommercabaret, forteller Knut Nærum under sin grå manke, – Jeg tror all energien er samlet i lyst og vilje, slik at hårfargen har rent ut av hårrøttene og samlet seg til en hard klump av vilje i nærheten av hjertet.

Dermed humrer de andre godt, noe de har gjort gjennom hele prosessen med å lage nye nummer til den åttende tangarevyen. Både tekster og musikk er nyskrevet, men teatersjefen går god for at gamle fans vil kjenne igjen tangahumoren:

– Det er ikke den onde, kyniske humoren, det er den gode, snille humoren som flytter samfunnet vårt bittelitt framover. Men jeg mener ikke at det er tannløst heller, det er humor med kjærlighet i bånn.

 

Hør reporter Casper Lehland intervjue Tangakavalerene:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/206686533″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

Hør reporter Casper Lehland intervjue teatersjef Amalie Nilssen

 

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/206686733″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]