KRS247.no

Henter værvarsel...

Synger om politiet

El Cuero slapp sin låt, «Who Watches The Watchmen», for å ta opp politivold i USA. Nå går politiet i Norge bevæpnet i gatene. Dermed fikk låta en ny dimensjon. Bandet spiller på Aladdin scene i kveld.

– Jeg har aldri følt meg tryggere når jeg ser at politiet er bevæpnet. Følgen av å begå en feil på jobb blir utrolig mye større når man kan fyre av et skudd og drepe noen, sier Brynjar Takle Ohr til KRS247.

Han og Håvard Takle Ohr snakker mye om deres forhold og syn på politiet, og frykter i verste fall «Judge Dredd»-tilstander.

– Politiets bevæpning fører til et våpenkappløp og en opptrapping i våpensituasjonen hos de kriminelle her i landet også, sier Brynjar.

Låta skulle egentlig ta for seg politivolden i USA, som er noe som både skuffer og overrasker Håvard.

– Det som er merkelig og litt av bakgrunnen til at vi tar for oss dette, er at vi på mange måter har USA som forbilde. Landet har veldig mye godt for seg og klarer seg bra på mange områder. Men når det kommer til politiets makt, hvordan politiet straffes for det ALLE ser er overgrep og hvordan dette blir verre og verre. Det er ganske stusselig å se at et land som USA ikke greier å gjøre noe med det, sier Håvard.

Begge bladene Takle Ohr bedyrer at konserten ikke blir et politisk rally av den grunn, og at det er rock’n’roll som står i fokus.

Hør intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/230635819″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]