KRS247.no

Henter værvarsel...

Stor musikaloppsetning av klassisk Ibsen

Det er 156 år siden Henrik Ibsen skrev «Terje Vigen». I kveld er det premiere på en storslått musikalversjon basert på Ketil Bjørnstads originale komposisjoner.

– Vi må jo innrømme at vi merker nervene. Det er jo en stor forestilling, det er mye som skal klaffe, så vi er vel på detaljnivå nå, men vi er rolige og fattet, sier musikalsk leder og musikkprodusent for «Terje Vigen – En musikal», Bjørn Ole Rasch, til KRS247.

– Det er jo et enormt amfi, scenen er svær og det er veldig mange medvirkende, femti medvirkende totalt. Og det er mange ting som skal skje samtidig, så det er jo selvfølgelig de store numrene, som i alle musikaler, som tar jo ofte litt lenger tid, forteller Ina Maria Brekke til KRS247.

Hun spiller «Borger» i sju minutter, men tilbringer mesteparten av oppsetningen som en del av en større rolle.

Bjørn Ole Rasch og Ina Maria Brekke (Foto: Alf Otto Fagermo)

– Den egentlige rollen min er vel egentlig havet. Det høres veldig kunstnerisk ut, men jeg danser altså havet. Så det er veldig, veldig gøy og få danse er kjempegøy. Fordi det er lenge siden jeg har fått gjort bare det i en forestilling. Så det er veldig spennende og utfordrende, også er det jo veldig interessant å forske i det forholdet mellom Terje Vigen og havet. Han har jo en enorm tiltrekning til havet, til det uforutsigbare og det ville, men også den tryggheten og roen jeg tror han finner på havet, sier Brekke.

Både hun og Rasch er fulle av lovord om Tomos Young, som spiller hovedrollen som nettopp Terje Vigen.

– Jeg tror Ibsen ville ha elsket det han gjør på scenen for det er veldig, veldig sterkt, sier Bjørn Ole Rasch.

– Det er så vakkert og sterkt å se han danse. Han er helt fantastisk og en ting er som danser, men han har jo virkelig synes jeg bare «embodied» Terje Vigen liksom i uttrykk, spill og jeg tror Ibsen hadde blitt veldig stolt, sier Ina Maria Brekke.

«Terje Vigen – En musikal» har premiere i Fjæreheia i kveld kl. 22:00 og skal spilles hver kveld frem til 12. juli.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/331478305″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]