KRS247.no

Henter værvarsel...

Spiller fortsatt «En natt forbi»

Til tross for at Jan Eggum helst vil spille musikk fra det siste albumet «RIO» som kom ut i 2015, gjør han det fansen ønsker og fremfører klassikerne også på konsertene.

– Jeg føler jo at de sangene som jeg har spilt en 15.000 – 20.000 ganger live, de er jeg så lei av at jeg setter meg ikke ned og spiller de for meg selv, men når folk sitter og venter på «En natt forbi» i 1,5 time og har nesten gitt opp håpet, så kommer den som ekstranummer. Og da er jo stemningen så høy at det er bare fint for meg, som fremdeles ønsker respons, å spille den likevel. Og derfor så gjør jeg det, forteller Eggum til KRS247.

Han startet sin sommerturné på Fusa og jazzfestivalen i Kongsberg, før folk på Sjøboden i Mandal fikk oppleve gitarkameraten i går og i kveld spiller han altså i Ravnedalen på Café Generalen. Og livet på turné er ganske enkelt.

– Jeg har jo et band som er veldig lett å rigge, som består av én gitar som jeg bare plugger i også teller jeg til fire, også er jeg i gang, så jeg slipper noe stort apparat. Jeg kunne godt hatt et stort band med meg, og plutselig hadde vi vært åtte-ti mann på veien, men det liker ikke jeg. Jeg elsker de intime settingene, og i går i Mandal så var det akkurat sånn. De «pjåtet inn» 80 til 100 mennesker på et lokale som ikke akkurat tålte det, men jeg klarte å komme meg både inn og ut av scenen, så jeg var veldig fornøyd. Det var veldig god stemning, sier Jan Eggum.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/332995697″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]